Δ. Κουτσούμπας: Είναι ψέμα πως η εποπτεία τελείωσε

Δ. Κουτσούμπας: Είναι ψέμα πως η εποπτεία τελείωσε

Ψέμα χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας την ρητορική της κυβέρνηση περί ολοκλήρωσης της εποπτείας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι με τη φαρσοκωμωδία της γραβάτας, ήρθατε να μας πείτε πως λύσατε το πρόβλημα το χρέους. «Αλήθεια, τι άλλαξε», αναρωτήθηκε και απάντησε ότι το ύψος του χρέους που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, παρέμεινε ίδιο.

«Στην ουσία, κρύψατε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, μεταθέτοντάς για μια επόμενη περίοδο, που θα είστε πολιτική ανάμνηση», προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, εξηγώντας ότι το μόνο που κέρδισε η κυβέρνηση είναι να μην αποπληρωθούν τώρα οι υποχρεώσεις αλλά στο μέλλον.

Ωστόσο, προσέθεσε, ότι τα πλεονάσματα είναι τερατώδη και συνεπώς τουλάχιστον τρεις γενιές Ελλήνων θα φορτωθούν την αποπληρωμή των δανείων. Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι λεκτικοί διαξιφισμοί ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορούν να κρύψουν αυτό που έρχεται.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πρόκληση» να εμφανίζει η κυβέρνηση ως βαθιά διαφορά «αν θα αναστείλετε, άντε μέχρι τις κάλπες, τις δεσμεύσεις σας για το αν θα περικόψετε τις συντάξεις». 

«Αν θέλετε πραγματικά να ανακουφίσετε τους συνταξιούχους τότε ψηφίστε εδώ μέσα την τροπολογία που σας καταθέσαμε», πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία» της γραβάτας. «Η νέα ρύθμιση του χρέους σημαίνει ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει», εκτίμησε και προανήγγειλε ότι η νέα μεταμνημονιακή πραγματικότητα φέρνει νέα σκληρότερα μέτρα. «Ό,τι και να ψελλίζετε η σαφής και κυνική δέσμευσής στις ρυθμίσεις που έχετε δεσμευτεί μαρτυρά ότι οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν», είπε κλείνοντας.

Αλέξανδρος Διαμάντης