Δ. Καμμένος προς Ν. Φίλη: Για δείτε πόσο μεγάλη δεξιά στροφή κάνατε

Δ. Καμμένος προς Ν. Φίλη: Για δείτε πόσο μεγάλη δεξιά στροφή κάνατε

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα με τον Νίκο Φίλη δίνει ο Δημήτρης Καμμένος, απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας περί ακροδεξιάς και κάνοντας λόγο για «πολιτικά ερωτικά καβγαδάκια». 

Μιλώντας στον Αnt1, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε χαρακτηριστικά πως «όσοι χαρακτηρίζουν τους άλλους, θα πρέπει να δουν οι ίδιοι πόσο μεγάλη δεξιά στροφή έχουν κάνει οι ίδιοι», σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν άλλαξαν.

Όσον αφορά τα συλλαλητήρια, είπε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στις προβοκάτσιες αλλά και στις απειλές του Ρουβίκωνα. 

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμα πως οι ΑΝΕΛ δε θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό λέγοντας πως «δεν υπάρχει απόφαση για να φύγουμε από τα κυβερνητικά πόστα. Περιμένουμε σε τι θα συμφωνήσουν τα Σκόπια. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο, είναι μια χώρα με πολλά κυβερνητικά προβλήματα» και πρόσθεσε πως «στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή ονομασία στην οποία περιέχεται ο όρος "Μακεδονία", δε θα είναι μια εύκολη μέρα για τη συγκυβέρνηση. Διότι είναι ένας πυλώνας μας».

Ωστόσο, επανέλαβε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να δούμε τι θα έρθει και αποφασίζουμε μετά».

Κληθείς να σχολιάσει την ένωση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι έγινε «σε οικονομική και όχι σε ιδεολογική βάση».

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» κατηγόρησε τον Δ. Καμμένο ότι έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει ρήξη ανάμεσα στα δύο κόμματα, ώστε να πέσει η κυβέρνηση.

«Νομίζω ότι ο κ. Δημήτριος Καμμένος, ευτυχώς, δεν εκπροσωπεί και με αυτή του την υβριστική και χυδαία συμπεριφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Από ό,τι πληροφορούμαι, για αυτά που λέει και κάνει το τελευταίο διάστημα, είναι στριμωγμένος και απομονωμένος και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Για να σας το λέω κάτι θα ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τα πυρά του κατά των ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έστρεψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας τον να ασπαστεί τη θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα των Σκοπίων.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως «προφανώς δεν είναι κάτι το οποίο μας αφήνει αδιάφορους ή μας χαροποιεί, ότι ο μικρός εταίρος στην κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη διαφορετική προσέγγιση σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Εκείνο το οποίο πρέπει να κοιτάμε είναι και η ένταση που διατυπώνεται αυτή η διαφοροποίηση. Διαφορετικά τα λέει ο κ. Δημήτρης Καμμένος και διαφορετικά εκφράζεται, επισήμως, το κόμμα των ΑΝΕΛ. Δεν είναι το ίδιο πράγμα».

 

Φωτογραφία: Intime News