Δ. Καμμένος: Δεν μπορείς να κάνεις κωλοτούμπες στα εθνικά θέματα

Δ. Καμμένος: Δεν μπορείς να κάνεις κωλοτούμπες στα εθνικά θέματα

Τη σαφή θέση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα κάνουν αποδεκτή ονομασία για τα Σκόπια που θα περιέχει τον προσδιορισμό "Μακεδονία", εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δε θα αποδεχθούν «οποιαδήποτε ονομασία για το κατασκευασμένο κράτος των Σκοπίων με προσδιορισμό με τον όρο Μακεδονία» και πρόσθεσε πως «το ποτάμι γυρίζει γιατί η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι ως κράτος μέλος του ευρώ. Έχουμε το ισχυρό χαρτί. Αυτό το κρατίδιο είναι έτοιμο να πει "ναι" σε όλα γιατί δεν έχει μέλλον εκτός ΝΑΤΟ. Είναι η ευκαιρία μας, δε θα έχουμε άλλη ευκαιρία να επιβάλουμε το δίκαιο όχι το δίκαιο του ισχυρού. Δε θέλουμε να προσαρτήσουμε κανέναν, θέλουμε την ησυχία μας, αλλά δεν θα αφήσουμε κανένα να μας πατάει τον κάλο».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφορικά με τις μεγάλες δυνάμεις που ίσως ζητήσουν να κλείσουν το θέμα σημείωσε πως «δεν μπορείς να κάνεις κωλοτούμπα σε εθνικά ζητήματα».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα μέχρι ποιου σημείου προτίθενται να φτάσουν οι ΑΝΕΛ για το ζήτημα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «δεν μπορεί να επιμείνει κανένας. Ακούσαμε τον Κοτζιά να λέει ότι η απόφαση θα παρθεί από τους 300 βουλευτές. Εμένα αν κάποιος με εκβίαζε και μου έλεγε ή το ψηφίζεις ή φεύγεις εγώ θα έφευγα».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη λόγω της πρόσκλησης που απηύθυνε στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να περάσει την πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη και αναρωτήθηκε γιατί οι πολίτες τον ψηφίζουν ως δήμαρχο.

«Δεν μπορεί ο Μπουτάρης να καλεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων και όταν αυτός ήταν εκεί για επίσκεψη να μιλούσε για Μακεδονία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον ψηφίζουν ως δήμαρχο εκτός και αν οι Θεσσαλονικείς δεν είναι Μακεδόνες» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε «κατανοώ την πρόσκληση του Μπουτάρη - ελληνική είναι εξάλλου η προέλευση της λέξης φιλοξενία - αλλά θα του έλεγα ότι όταν εκπροσωπεί Μακεδόνες, Έλληνες. Δεν θα πρέπει να πηγαίνει στα Σκόπια και να αποκαλεί Μακεδόνες τους κατασκευασμένους Σλαβόφωνες των Σκοπίων» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Φωτογραφία: Intime News