Δ. Βίτσας: «Εγώ τις ποινικές ευθύνες ξέρετε που τις γράφω…»

Δ. Βίτσας: «Εγώ τις ποινικές ευθύνες ξέρετε που τις γράφω…»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια απρέπεια προχώρησε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την συνέχιση του καθεστώτος των απ' ευθείας αναθέσεων.

Ο κ. Βίτσας, δείχνοντας τη λογική που διέπει τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν το ενδιαφέρουν οι ποινικές ευθύνες, με λίγα λόγια δεν τον ενδιαφέρει η κείμενη νομοθεσία και η νομιμότητα. «Αν είναι αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τα νησιά ή αυτούς που ήρθαν από τα νησιά, να μπορέσουμε να καταπιαστούμε με τις υποθέσεις τους, εγώ τις ποινικές ευθύνες ξέρετε πού τις γράφω», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλου τύπου υπόνοια, κάθε έλεγχος είναι πλήρως αποδεκτός!

Ο ίδιος είχε νωρίτερα δεχτεί τα πυρά της αντιπολίτευσης. Τον χορό άνοιξε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σχολίασε τη σπουδή της κυβέρνησης να εισάγει το νομοσχέδιο ως κατεπείγον, σε μια προσπάθεια να ψηφιστεί με διαδικασίες fast track. «Ο χαρακτηρισμός του κατεπείγοντος αποτελεί ομολογία ύψιστης ανικανότητας. Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί το υπουργείο Μεταναστευτικής και θέλετε την ώρα που συζητούμε τον προϋπολογισμό να έρθουμε και να δώσουμε ελεύθερο στην ηγεσία του υπουργείου να ξοδεύει και να νομιμοποιεί δαπάνες κατά το δοκούν χωρίς κανένα σεβασμό στις διαδικασίες διαφάνειας», είπε αρχικά ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και προσέθεσε: «Δεν στοιχειοθετείτε σε καμιά περίπτωση το κατεπείγον του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση! Αν δεν είναι η απόλυτη ομολογία ανικανότητας, είναι η απόλυτη ομολογία συγκάλυψης διαφθοράς!

Την σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ρώτησε τον κ. Βίτσα αν πολιτικά νιώθει καλά που εισηγείται το παρών σχέδιο νόμου. «Μήπως τελικά οι κατεπείγουσες ανάγκες του υπουργείου είναι να τελειώνουμε πριν τις γιορτές και υπό την συζήτηση που γίνεται ο προϋπολογισμός με πολλά αγκάθια του υπουργείου», αναρωτήθηκε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου. Μάλιστα, υπενθύμισε την αναφορά που αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» σχετικά με τις ενστάσεις της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, λέγοντας σκωπτικά ότι η εν λόγω αρχή δεν κάνει αντιπολίτευση, ωστόσο δεν κλείνει τα μάτια! «Οποιαδήποτε σύμβαση επιχειρήσετε να νομιμοποιήσετε θα είναι νομικά ύποπτη, διότι διαφορετικά δεν θα είχατε ανάγκη τέτοιου είδους διατάξεων. Τα ερωτήματα θα είναι αμείλικτα και θα πρέπει να απαντηθούν», κατέληξε.

Φωτογραφία: intime.news