Δ. Βίτσας: Η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε

Δ. Βίτσας: Η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Η προεκλογική τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της λογικής "ψηφίστε μας για να μην έρθει η Νέα Δημοκρατία δεν έπιασε" δήλωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας στο Action24 ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακλόνητο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βίτσας, ενώ την ίδια ώρα ισχυρίστηκε ότι η ήττα με 9,5 μονάδες στις ευρωεκλογές οφείλεται στην προεκλογική τακτική που ακολούθησε η Κουμουνδούρου.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις ο κ. Βίτσας ανέφερε ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του Α. Τσίπρα: «Με σιγουριά το λέω ότι τέτοιο θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει ασχέτως αποτελέσματος. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ ,στην αριστερά ,στην κοινωνία και στην χώρα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη λογική και πιθανότητα  για να αλλάξει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν έπιασε η προεκλογική τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της λογικής  «ψηφίστε μας για να μην έρθει η  Νέα Δημοκρατία»  και ζήτησε κατά την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές να υπάρξει θετικό αφήγημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και προγραμματικός λόγος.

«Να πούμε κάναμε αυτά και έχουμε αυτό το σχέδιο. Να πούμε πως αυτά που πετύχαμε μπορούν να εκφραστούν στην καθημερινότητα του πολίτη.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο να είναι η αντιπαράθεση, τι έκανες τι θα κάνεις», είπε και προσέθεσε: «Υπήρξε μία λογική πολλές φορές ψηφίστε μας για να μην έρθουν αυτοί αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος τρόπος να κάνεις πολιτική γιατί είμαστε στην περίοδο που θα πρέπει να  μιλάμε συγκεκριμένα με συγκεκριμένους στόχους».