Δ. Αβραμόπουλος: Στις ευρωεκλογές συγκρούεται ο λαϊκισμός με το όραμα της Ευρώπης

Δ. Αβραμόπουλος: Στις ευρωεκλογές συγκρούεται ο λαϊκισμός με το όραμα της Ευρώπης

Τον «κώδωνα του κινδύνου», για την πιθανότητα να μας οδηγήσουν οι λαϊκιστές πίσω στις σκοτεινές σελίδες της Ευρώπης, έκρουσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο στις ευρωεκλογές συγκρούονται οι δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτήν, με τον λαϊκισμό, τον ευρωσκεπτικισμό και τον εθνικισμό και για αυτό το λόγο θα αποτελέσουν σταθμό στην ιστορία της Ευρώπης, ενώ επισήμανε τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι δημοκρατικές δυνάμεις για την αποτροπή του πισωγυρίσματος.

«Η Ελλάδα ως χώρα με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό τον οποίο χάραξε ο ιδρυτής της Παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής -στην παρακαταθήκη του οποίου στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη, αλλά και με τη δέσμευση να μην απομακρυνθούμε ποτέ από αυτόν τον δρόμο που είναι ο μόνος που εγγυάται για την πατρίδα μας ασφάλεια, σταθερότητα και πρόοδο- καλείται να διαδραματίσει τον γεωπολιτικό σταθεροποιητικό της ρόλο και να είναι η γέφυρα συνύπαρξης και συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς της περιοχής», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις δυνάμεις που έχουν διολισθήσει στον λαϊκισμό και στην ανάγκη δημιουργίας μίας κοινωνικής Ευρώπης. Αναφέρθηκε στην περίοδο της ελληνικής κρίσης και τις δραματικές στιγμές που βίωσε η χώρα, αλλά και ο ίδιος, ιδιαίτερα όταν δύο φορές τέθηκε το θέμα του Grexit, το οποίο, αν είχε προχωρήσει, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της.

Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αντλώντας εμπειρία μέσα από τα λάθη που έγιναν και επαναφέροντας στην Ελλάδα την κανονικότητα.