Χρηστίδης: Όσο περισσότερα ντιμπέιτ γίνουν τόσο το καλύτερο - Οι πολίτες να μάθουν τις θέσεις μας

Χρηστίδης: Όσο περισσότερα ντιμπέιτ γίνουν τόσο το καλύτερο - Οι πολίτες να μάθουν τις θέσεις μας

«Όσο περισσότερα ντιμπέιτ γίνουν τόσο το καλύτερο», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, γιατί, όπως σημείωσε «οι πολίτες πρέπει να μάθουν τις θέσεις των υποψηφίων και να τις αξιολογήσουν, ώστε να επιλέξουν τον καταλληλότερο για να ενώσει και να ανανεώσει έναν χώρο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά».

Αναλυτικότερα, ο Π. Χρηστίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απάντησε στα θέματα αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου.Στο ερώτημα ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ απάντησε πως εισηγείται στο Συνέδριο που θα γίνει το 2022 να ληφθούν οι αποφάσεις και για τα σύμβολα αλλά και για το όνομα, «χωρίς να κρύβεται κανένας», όμως δεν θέλησε να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε ότι σέβεται την υποψηφιότητα του κάθε συντρόφου του και πως θα πορευτεί στην προεκλογική εκστρατεία με βάση την πολιτική.

Παράλληλα, ο Π. Χρηστίδης τόνισε ότι ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που «δεν πήγαμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ» και πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι πως πριν από 2,5 χρόνια πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για αυτόνομη πορεία. Πρόσθεσε ότι η παράταξη είναι και προοδευτική και δημοκρατική και πως «προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, μπορεί να γίνει με εμάς πρωταγωνιστές, με κανέναν άλλο» και ξεκαθάρισε πως ακόμη και εάν δεν καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος θα παραμείνει στον χώρο τον οποίο πίστεψε στα μεγάλα και στα μικρά του.

Μιλώντας για την πλατφόρμα του μίλησε για τα θέματα της εργασίας όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης αλλά και στην ψηφιοποίηση που θα οδηγήσει σε βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είπε επίσης ότι στοχεύει στις νεότερες ηλικίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η υποψηφιότητά του αφορά μόνο ζητήματα της νέας γενιάς.

Τέλος, πρόσθεσε: «Δεν έζησα τον Ανδρέα Παπανδρέου (…) είμαι παιδί της αλλαγής, αλλά έζησα τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και φυσικά τη Φώφη Γεννηματά και την προσπάθειά της για την ανάταξη της παράταξης».