Χρ. Σταϊκούρας: Στις 7 Ιουλίου έκλεισε ένας κύκλος ιδεοληψιών

Χρ. Σταϊκούρας: Στις 7 Ιουλίου έκλεισε ένας κύκλος ιδεοληψιών

«Στις 7 Ιουλίου, οι πολίτες έκλεισαν έναν τετραετή κύκλο ανευθυνότητας και ιδεοληψιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η οικονομία, κινείται με γρήγορο ρυθμό.

Μιλώντας από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ορθολογικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα των καιρών, έκανε συνολικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Κάλεσε πολίτες και πολιτικά στελέχη, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες και παλαιές κομματικές προτιμήσεις, να ενταχθούν στις τάξεις της. Για να προωθήσουμε, όλοι μαζί, την εθνική αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ασφάλεια, την έννομη τάξη, την κανονικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την διατηρήσιμη απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, την ανασυγκρότηση - σε σύγχρονες βάσεις - της πατρίδας μας».

«Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία γράφει το νέο κύκλο. Ανταποκρίνεται, και πάλι, στην εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των πολιτών» τόνισε, επισημαίνοντας πως η οικονομία, κινείται με γρήγορο ρυθμό, ώστε να καταστεί μια σύγχρονη, πλήρως κανονική, δυτικού τύπου οικονομία.

Όπως είπε, στους περίπου πέντε μήνες:

-Καλύψαμε το σημαντικό δημοσιονομικό κενό για το 2019 και το 2020, χωρίς περιττά ΝΑΙ και περιττά ΟΧΙ με τους θεσμούς.

-Προχωρήσαμε σε γενναία, μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

-Βελτιώσαμε σημαντικά το πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών των πολιτών προς την εφορία.

-Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, και παρατείναμε το υφιστάμενο πλαίσιο κατά 4 μήνες.

-Καταργήσαμε τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί το 2015.

-Προχωρήσαμε εμβληματικά έργα που είχαν τελματώσει, όπως είναι το Ελληνικό.

-Προωθήσαμε αποκρατικοποιήσεις που επί μακρόν «σέρνονταν».

-Προχωρήσαμε και ολοκληρώσαμε την αποπληρωμή του ακριβού τμήματος των δανείων του ΔΝΤ.

-Δρομολογήσαμε σχέδιο συστημικής αντιμετώπισης του υψηλού αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

-Νομοθετήσαμε ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο για την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου.

-Καταθέσαμε προς ψήφιση ένα νέο φορολογικό πλαίσιο, με έντονη αναπτυξιακή διάσταση».

Σημείωσε πως τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή των πολιτικών έχουν θετικό αντίκτυπο στους εταίρους, στους επενδυτές, στις αγορές, στους οίκους αξιολόγησης και πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες.

Μάλιστα για το επόμενο διάστημα, όπως είπε, η κυβέρνηση επικεντρώνεται:

-στην επίτευξη υψηλού και διατηρήσιμου ρυθμού μεγέθυνσης,

-στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων,

-στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας,

-στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας,

-στη βελτίωση της δυνατότητας αποπληρωμής του δημοσίου χρέους,

-στην υλοποίηση και σταδιακή μείωση των δημοσιονομικών στόχων.

«Προχωρούμε όλοι μαζί, μπροστά! Με εσωτερική δημοκρατία και σφυρηλάτηση της εσωτερικής συνοχής. Χωρίς υστερόβουλη και μίζερη εσωστρέφεια. Με ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Μόνο όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε. Μόνο όλοι μαζί, θα πετύχουμε. Θα πετύχουμε να προωθήσουμε την ισχυροποίηση της πατρίδας μας. Θα πετύχουμε να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την ατομική ευημερία» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ