Χρ. Σταϊκούρας: Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την αδιέξοδη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 18:17
-A +A
Χρ. Σταϊκούρας: Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την αδιέξοδη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών αντικατοπτρίζουν την αδιέξοδη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας διευρυμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών και τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους» τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο έφτασαν τα 182,28 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν, κάθε μήνα, την ύπαρξη μιας διευρυμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών και τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους», εξηγώντας ότι «οι επιστροφές φόρων προς τους πολίτες και η εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υπολείπονται σημαντικά των στόχων, ενώ τα χρέη των πολιτών, κυρίως για μικρά ποσά, διογκώνονται».

«Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν διογκωθεί κατά 59% από το τέλος του 2014», επισημάνει ο κ. Σταϊκούρας και τονίζει ότι «η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ακολουθήσει μία ριζικώς διαφορετική πολιτική, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, μειώνοντας φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και βοηθώντας τα νοικοκυριά, και ιδίως αυτά με τις χαμηλότερες οφειλές, να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα