Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση χωρίς ηθικές αναστολές ψηφίζει τα πάντα

Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση χωρίς ηθικές αναστολές ψηφίζει τα πάντα

Η κυβέρνηση χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες ψηφίζει τα πάντα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ και βουλευτής Φθιώτιδας επισημαίνει πως παρά τα σκληρά μέτρα η κυβέρνηση θα πάρει 7,5 δισ. ευρώ, ενώ η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι το ποσό που θα έπρεπε να εκταμιευθεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα έφτανε τα 15 δισ. «Αυτό δεν θα το έλεγε κανείς και επιτυχία...», λέει χαρακτηριστικά

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τη στρατηγική της στερεί ρευστότητα από την ελληνική οικονομία, μιλά για πολιτικό θράσος της κυβέρνησης, ενώ κατηγορεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό πως απατά τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως ο «λογαριασμός» της 7μηνης καθυστέρησης «βάρυνε» πολύ. Νέα σκληρά, φορολογικά κυρίως, μέτρα, ήδη από την Τετάρτη, υλοποιούνται, πρόσθετα προαπαιτούμενα, που μέσα από αλλεπάλληλες μέχρι το «παρά πέντε» τροπολογίες, μόλις προχθές ψηφίστηκαν, ένα συμπληρωματικό -«κρυφό» μέχρι σήμερα- μνημόνιο έχει αποφασισθεί, επώδυνες υποχρεώσεις - όπως είναι το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων - αναλήφθηκαν, μόνιμα μνημόνια - μέσω του οριζόντιου και αυτόματου «κόφτη» - επιβλήθηκαν.

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ τόνισε πως το «μαρτύριο της σταγόνας» συνεχίζεται. Η δόση θα εκταμιευθεί τμηματικά, υπό προϋποθέσεις και σε βάθος χρόνου. Ακόμη, όμως, και η πρώτη υπο-δόση που συνοδεύει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπολείπεται σημαντικά του ποσού που είχε προγραμματιστεί να λάβει μέχρι σήμερα η χώρα μας. Συγκεκριμένα, ανέρχεται στα 7,5 δισ. ευρώ, έναντι των 15 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός χρηματοδοτικός προγραμματισμός του 3ου Μνημονίου.

Για τις αυταπάτες τις δηλώσεις περί αυταπάτες του κ. Τσίπρα ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως απάτη είναι, πριν από έναν μήνα, να υπόσχεσαι ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, και τελικά αυτό να μειώνεται.

Τέλος, ο βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε πως το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να οδηγήσει τη χώρα επιτυχώς στην ιστορική της πορεία.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ