Χρ. Σπίρτζης: Είμαι σίγουρος ότι τα ταξί έχουν γίνει εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ

Χρ. Σπίρτζης: Είμαι σίγουρος ότι τα ταξί έχουν γίνει εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ

Τη βεβαιότητα του ότι τα ταξί έχουν γίνει προεκλογικά κέντρα εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας: «Δεν χρειάζεται να δω αν τα έχουν κάνει προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι σίγουρος ότι τα έχουν κάνει γιατί κάποιοι φρόντιζαν οι αυτοκινητιστές να είναι όμηροι συγκεκριμένων πολυεθνικών που δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη κάλεσε τους ταξιτζήδες να κάνουν τα ταξί τους «εκλογικά κέντρα του Τσίπρα και της Νοτοπούλου» φτάνοντας στο σημείο να τους υποσχεθεί πριμοδότηση για αλλαγή και ανανέωση των οχημάτων τους καθώς και προστασία από τα πολυεθνικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Σπίρτζης έφτασε Θεσσαλονίκη με τη νέα επιβατική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία κάνει το δρομολόγιο Αθήνα Θεσσαλονικη σε περίπου τρεις ώρες και 50 λεπτά.

Όπως τόνισε κατά την άφιξή του ο κ.Σπίτζης, «είναι θετικό που οι συρμοί είναι ανακατασκευασμένοι και σύγχρονοι», έκανε λόγο για ένα ξεκούραστο ταξίδι ενώ σημείωσε πως σε λίγο καιρό θα έρθουν και οι νέοι συρμοί που θα κάνουν το ταξίδι σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες.

Απαντώντας στους επικριτές του, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε σχετικά με την πρόοδο του έργου του Μετρό αλλά και τη φύλαξη του με αφορμή τον βανδαλισμό των βαγονιών: 

«Γελάω με τις ανοησίες που γράφονται σε σχέση με τους συρμούς του μετρό. Οι συρμοί του μετρό ήρθαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Ήρθαν για να συναρμολογηθουν στο αμαξοστάσιο. Δεν έχουν μπει ψεύτικες ράγες . Είναι έτοιμοι κι άλλοι σταθμοί του μετρό.

Καταλαβαίνουμε τον πόνο των παρατάξεων της "τρύπας", από το έργο υποδομής που ολοκληρώνεται, αλλά καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν ότι οι υποδομές και στους σιδηρόδρομους και στους αυτοκινητόδρομους και στο μετρό Θεσσαλονίκης τελείωσαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει κάπου, να δραστηριοποιηθούν και να τους δοθούν χώροι να βγάλουν τη δημιουργικότητα τους. Όσον αφορά τη φύλαξη είναι της κοινοπραξίας δεν είναι καν της Αττικό Μετρό. Οι ευθύνες του εργολάβου είναι πολύ συγκεκριμένες».

«Στους νέους σταθμούς του Μετρό δεν θα κάνουμε εγκαίνια όπως δεν κάναμε εγκαίνια ούτε στον προηγούμενο ούτε στον συρμό που ήρθε αλλά είμαστε σε θέση να χαιρόμαστε μαζί με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα διάφορα στάδια που ολοκληρώνονται για το Μετρό. Δεν μας ενδιαφέρει να γράφουν ότι θέλουν», τόνισε επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για πολλά εγκαίνια του έργου.