Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 17:20

-A +A

Χρ. Σπίρτζης: Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα οράματα της Αριστεράς και οι πολιτικοί μας στόχοι

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 17:20
-A +A

«Τα οράματα της Αριστεράς και οι πολιτικοί μας στόχοι ούτε άλλαξαν ούτε πρόκειται να αλλάξουν. Είναι τα αιτήματα μιας κοινωνίας για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και αναδιανομή του πλούτου στους πολλούς», αναφέρει σε άρθρο του σε στην ιστοσελίδα news247.gr ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

«Δυστυχώς η χώρα μας δεν διανύει μια περίοδο κανονικότητας, που να επιτρέπει στην κυβέρνηση τις πολιτικές και διαχειριστικές πρωτοβουλίες που πιστεύει», προσθέτει ο κ. Σπίρτζης και τονίζει: «Με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού η χώρα μας όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποχρεωθεί σε πολιτικές που δήθεν προωθούν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών χωρών. Υποχρέωσαν τον λαό μας και τους λαούς των ασθενέστερων οικονομικά χωρών σε αυτό που λένε μείωση του εργασιακού κόστους, του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων δαπανών, δηλαδή της ζωής μας και στην αποδόμηση του παραγωγικού μας ιστού. Για να αλλάξει η πολιτική των νεοφιλελεύθερων δογματισμών απαιτείται σκληρή δουλειά και αλλαγή των συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέχρι τότε η προσπάθεια μας κινείται σε όσο το δυνατόν δικαιότερες κοινωνικές πολιτικές, στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην έξοδο της χώρας από τις συνεχείς δεσμεύσεις των δανειακών συμβάσεων, με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχοντας να αντιμετωπίσουμε το νεοφιλελευθερισμό και τα συμφέροντα και στο εσωτερικό της χώρας μας και στα ευρωπαϊκά όργανα».

Στο ερώτημα σε τρία χρόνια που θα τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, τι κληρονομιά θα έχει αφήσει η κυβερνώσα Αριστερά ο κ. Σπίρτζης απαντά: Την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την έξοδο από τις υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων, την ανάταξη των δημοκρατικών θεσμών, τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και πολλές πραγματικές τομές και αλλαγές που οφείλουμε να προωθήσουμε ικανοποιώντας τα αιτήματα δεκαετιών του ελληνικού λαού. «Με δύο λόγια την ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος της χώρας από τα οικονομικά συμφέροντα», τονίζει.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρει επίσης ότι κυβέρνηση έχει ήδη δείξει ότι δεν είναι σαν τις προηγούμενες. «Έχει διαπραγματευτεί σκληρά, έχει κερδίσει μάχες, δεν έχει κρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό σε όλες τις στιγμές, προωθεί και θα κριθεί γι' αυτό προοδευτικές πολιτικές σε όλους τους τομείς, με πολύ σκληρή δουλειά, έχει άλλη συμπεριφορά και στάση απέναντι στα δίκαια αιτήματα των πολιτών, προωθεί πολιτικές ισονομίας και διαφάνειας».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «απόδειξη γι' αυτό είναι η λυσσαλέα μάχη που δίνουν τα οικονομικά συμφέροντα εναντίον μας, η λάσπη, οι καθημερινές στρεβλώσεις της αλήθειας, η προσπάθεια ηθικής απαξίωσης της κυβέρνησης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και η απόκρυψη των πολύ σημαντικών επιτυχιών που έχουμε μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες».

«Οι αντιδράσεις σε πολιτικές που επιβάλλονται στη χώρα ή ακόμη και σε πολιτικές της κυβέρνησης που δεν είναι αποδεκτές από κοινωνικές ομάδες είναι καλοδεχούμενες», σημειώνει, επίσης, και προσθέτει: «Δεν αντιμετωπίζουμε τα κινήματα, τους κοινωνικούς θεσμούς, τον συνδικαλισμό και τους πολίτες ως αντιπάλους όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ως συμμάχους στην προσπάθεια για το ξεπέρασμα της κρίσης και την κατοχύρωση της δημοκρατίας μας».

Τέλος, ο υπουργός τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να εφαρμόσει αριστερές πολιτικές, σε συνεργασία με τις διάφορες εκφράσεις των πολιτών και της κοινωνίας, που βρίσκονται σε αντιδιαμετρική κατεύθυνση με τις εκφράσεις των συμφερόντων και του νεοφιλελεύθερου μπλοκ κομμάτων της αντιπολίτευσης και των ομοϊδεατών τους στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα