Χρ. Βερναρδάκης: Οι μειώσεις στο Δημόσιο εκτόξευσαν την ανεργία

Χρ. Βερναρδάκης: Οι μειώσεις στο Δημόσιο εκτόξευσαν την ανεργία

Υπερασπίστηκε εκ νέου τις αυξήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, ο αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στη Βουλή, «στην Ελλάδα η αύξηση της ανεργίας έχει γίνει λόγω και της επεκτατικής πολιτικής των μειώσεων στο δημόσιο»!

Ξεκαθάρισε ότι η μέση αύξηση είναι 92 ευρώ, η οποία δεν θα δοθεί εξ ολοκλήρου, καθώς  έχει «σπάσει» σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, κάτι το οποίο διευκρίνισε ότι «μπορούμε να το δούμε».

Αναρωτήθηκε, δε, αν ήταν καλύτερο που οι μισθοί ήταν παγωμένοι εδώ και πέντε χρόνια, ενώ ισχυρίστηκε ότι το κόστος του νέου μισθολογίου έχει προϋπολογιστεί από τους προηγουμένους προϋπολογισμούς του ελληνικού κράτους.

«Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 40%, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 370.000. Όποιος πιστεύει ότι αυτό λειτουργεί επ' ωφέλεια  του ιδιωτικού τομέα, προφανώς ζει σε άλλη χώρα», τόνισε και υπογράμμισε ότι τα «χρήματα αυτά  πηγαίνουν στην ανάπτυξη των ιδιωτικών οικονομικών».

Ο ίδιος, πάντως, διευκρίνισε ότι η δημοσιοϋπαλληλία έχει πολλά προβλήματα, όπως αρκετή γραφειοκρατία, αλλά «δεν εμπίπτουν όλοι οι υπάλληλοι στο ιδεολόγημα της αχρηστίας».

«Αντίθετα χρειάζεται επανάκαμψη της απόδοσης της εμπιστοσύνης μεταξύ  των ανθρώπων που δουλεύουν και των πολιτών», είπε.

Ο κ. Βερναρδάκης προανήγγειλε τέλος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και άλλες «απλές λειτουργικές διορθώσεις, ώστε να έχουμε απλή εισοδηματική πολιτική».

Α.Δ.