Χρ. Βερναρδάκης: Η απόδοση ευθυνών είναι μια διαδικασία

Χρ. Βερναρδάκης: Η απόδοση ευθυνών είναι μια διαδικασία

«Υπάρχει μια τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη, δική μας πια ευθύνη, να φτιάξουμε μια άλλη κατάσταση πραγμάτων ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία» υπογραμμίζει μιλώντας στην «Αυγή” ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και προαναγγέλλει τη ριζική αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι οι απώλειες των ζωών. Η οδύνη των δικών τους, αλλά και όλων μας. Το επόμενο πράγμα που σκέφτομαι είναι τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και, κυρίως, τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην επαναληφθούν τέτοιες στιγμές» αναφέρει.

Επίσης, διαβεβαιώνει, τίποτα δεν θα μείνει κρυφό και τίποτα δεν γίνεται εν θερμώ. «Η απόδοση ευθυνών είναι μια διαδικασία που γίνεται ήδη», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «εφόσον καταλήγει σε ευθύνες συγκεκριμένες, συνεπάγεται και αλλαγές προσώπων, σε όλα τα επίπεδα».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει τη σημασία της ριζικής αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, «τη δημιουργία ενός ενιαίου Κέντρου Παρεμβάσεων σε έκτακτες ανάγκες» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, τονίζει ότι απαιτείται μια ολοκληρωτική διοικητική, λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας σε μια νέα ισχυρή κεντρική υπηρεσία.

Eκφράζει συγχρόνως την πεποίθησή του ότι η αντιπολίτευση θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για το σχεδιασμό της επόμενης μέρας για τη χώρα, λεγοντας, «κανείς δεν έχει λόγο να αφήνεται η χώρα απροστάτευτη. Και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαμορφωθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης, αν όχι ομοφωνίας, πάνω στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας».

Επαναλαμβάνει, τέλος, πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τα όποια συμφέροντα και να βάλει τέλος στην αυθαίρετη δόμηση, και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αν δεν θέλουμε και εμείς να γίνουμε μέρος αυτού του παλιού πολιτικού συστήματος, μία κατεύθυνση πρέπει να έχουμε: να πάμε ενάντια στη μικρο-διαχείριση και τον κυβερνητισμό της πελατειακής λογικής. Είναι σίγουρο, ότι στο τέλος θα κερδίσουμε».