Χώρισαν οριστικά οι δρόμοι του Ποταμιού με το ΚΙΝΑΛ

Χώρισαν οριστικά οι δρόμοι του Ποταμιού με το ΚΙΝΑΛ

Οριστικό είναι πλέον το «διαζύγιο» ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού καθώς η εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος.

Ειδικότερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 97 υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά.

Νωρίτερα, κάποιες αναφορές-υπαινιγμοί στελεχών του κόμματος για την επόμενη μέρα ενόχλησαν τον πρόεδρο του Ποταμιού που παρενέβη δηλώνοντας: «Όλοι γνωριζόμαστε εδώ μέσα. Είναι υβριστικό να λένε κάποιοι ότι θα αντικαταστήσουμε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος εισηγήθηκε από την αρχή στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως είπε, ο αρχικός του στόχος που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο για να αποφασισθεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις ομιλίες τους και οι πέντε βουλευτές του κόμματος τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.

Ο Γιώργος Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπύρος Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη  αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του. 

O Σπύρος Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο Αρχηγός και διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι μεταρρυθμιστές για  να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι.