Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 12:45

-A +A

«Χάσαμε γιατί ο κόσμος δεν πρόλαβε να κατανοήσει τα μέτρα μας»

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 12:45
«Χάσαμε γιατί ο κόσμος δεν πρόλαβε να κατανοήσει τα μέτρα μας»
-A +A

Στη γραμμή Φλαμπουράρη συντάχθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης όσον αφορά τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν πρόλαβε να κατανοήσει τα κυβερνητικά μέτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή βάρδια» της ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιχειρώντας να αποτυπώσει τις αιτίες για τη βαριά εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου, τόνισε μεταξύ άλλων πως το κυβερνών κόμμα διαχειρίστηκε μνημονιακές πολιτικές επί τέσσερα χρόνια, τις οποίες κόμμα δεν πίστευε.

Όπως είπε, τα μνημόνια επιβάρυναν τη μεσαία τάξη και οδήγησαν την κυβέρνηση σε μεγάλη φθορά. Κατά συνέπεια, όπως επισήμανε ο υπουργός, είναι λογικό η μεσαία τάξη να στείλει το μήνυμά της στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια από μέρους της να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι και παρά την προσπάθεια, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, να καθορίσει την οικονομική και κοινωνική της πολιτική, έστω και με καθυστέρηση. Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, δεν πρόλαβαν να γίνουν κατανοητά από την κάθε οικογένεια, τον κάθε επαγγελματία, τον κάθε συνταξιούχο.

Ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε ότι η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες 7ης Ιουλίου θα επικεντρωθεί στη μεσαία τάξη και θα υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Παράλληλα, αναφερόμενος στον ΑΣΥΘ (Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης) και την πίεση της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του νόμου που θέσπισε το κυβερνών κόμμα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι δεν μπορεί στην εφαρμογή της νομοθεσίας να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή για ένα μείζον ζήτημα να ζητείται η μη εφαρμογή του νόμου, ενώ για ένα δευτερεύον να ζητείται το αντίθετο.

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα