Προσπάθεια Χαρίτση να δικαιολογήσει τις προεκλογικές προσλήψεις

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 16:33
-A +A
Προσπάθεια Χαρίτση να δικαιολογήσει τις προεκλογικές προσλήψεις

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Πίσω από το ΑΣΕΠ «κρύφτηκε» ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης για να δικαιολογήσει την απελευθέρωση των μαζικών (προεκλογικών) προσλήψεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι καμιά πρόσληψη δεν γίνεται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και ότι το όλο θέμα αφορά κυρίως συμβασιούχους και εποχικό προσωπικό στους δήμους. Βέβαια, δεν απάντησε στο βασικό επιχείρημα του εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι σχετικές προκυρήξεις έχουν… παραπεμφθεί στο μέλλον αρκετές φορές και τώρα προεκλογικά τις θυμήθηκε η κυβέρνηση.

«Έναν τίτλο θα διαβάσω μόνο. Εξαιρέσεις από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών. Γιατί θεσπίστηκε αυτή η έρμη η αναστολή προσλήψεων; Είχε γίνει για να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση των προσλήψεων από το κόμμα που τις  κάνει ενόψει εκλογών. Η αναστολή προσλήψεων γίνεται για να μη φαλκιδεύεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Όλο αυτό το κεφάλαιο είναι μόνο εξυπηρετήσεις. Είμαστε στην παλιά καλή εποχή. Είναι απίστευτο. Καταστροφή. Λες και δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας . Ο ίδιος, προσέθεσε: «Απαντάτε: μα αυτοί είναι διαγωνισμοί κ άρα έχουν ολοκληρωθεί που έχουν γίνει και το δεύτερο ότι υπάρχει ανάγκη προσλήψεων στους δήμους. Άρα λέτε που είναι το κακό; Μα η αναστολή έχει να κάνει με την πρόσληψη αυτή καθεαυτή ανεξαρτήτως της διαδικασίας προσλήψεως, για να μη φαλκιδεύεται η εκλογική διαδικασία».

Από την πλευρά του κ. Χαρίτσης ισχυρίστηκε ότι αυτό που λέει ο κ. Βορίδης θα είχε νόημα αν μιλούσαμε για νέες προσλήψεις. «Καμιά πρόσληψη δεν γίνεται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Καμιά νέα πρόσληψη δεν κάνουμε. Δεν υπάρχουν προεκλογικές προσλήψεις αυτά παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα. Αυτό που κάνουμε αφορά πρώτα τους συμβασιούχους, και το εποχικό προσωπικό και λέμε ότι για αυτή τη διαδικασία δεν ισχύει ο προεκλογικός περιορισμός . Αυτός ο περιορισμός δεν αφορά μόνο την περίοδο από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι  τα αποτέλεσμα τους  αλλά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019», είπε.

Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων. Ειδικότερα, έκανε ειδική μνεία σε μια διάταξη, σύμφωνα με την οποία μπορεί κάποιος που έχει έννομο συμφέρον να ζητήσει ο θανόντας να αναγνωριστεί ως Έλληνας υπήκοος. «Πώς θα γίνει; Εμ έλα μου ντε. Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα γίνονται…», είπε αφήνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον κοιτούν άφωνοι!

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα