Χάρης Θεοχάρης: Ζητάτε θυσίες και τις πετάτε σαν νερό στην καυτή άμμο

Χάρης Θεοχάρης: Ζητάτε θυσίες και τις πετάτε σαν νερό στην καυτή άμμο

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη που ήταν προηγουμένως στο βήμα, τόνισε ότι το ενιαίο σύστημα προμηθειών που φέρνει η κυβέρνηση στην Υγεία το είχε φέρει το 2008 και ο κ. Αβραμόπουλος και απέτυχε παταγωδώς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μόνο που κάνετε είναι να μαζέψετε τις μίζες από όλη την Ελλάδα και να τις φέρετε στην Αθήνα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δε χτυπά τη διαφθορά όταν με το άρθρο 55 του νομοσχεδίου δίνει διαφημίσεις σε εφημερίδες με κυκλοφορία μόλις 6 μηνών για να στηρίξει τη διαπλοκή.

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέκριναν το συγκεκριμένο άρθρο.

Αναφερόμενος στους λόγους που το νομοσχέδιο κινείται σε λάθος κατεύθυνση, είπε: «Πρώτον κόβετε το αφορολόγητο γιατί η μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε και έπεσε στον μηδενικό φόρο. Αντί ως πολιτικοί να στηρίζετε εισοδήματα, έρχεστε ως λογιστές και τα φορολογείτε. Δεύτερον, κόβετε συντάξεις γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου κατέρρευσε. Από αυτό εδώ το βήμα πριν ένα χρόνο σας έλεγα πως δεν ψηφίζω γιατί σε έναν χρόνο θα φέρετε και άλλο ασφαλιστικό. Τρίτον, σπαταλάτε τη λίβρα της σάρκας που ζητάτε από τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι παρά την κατακραυγή που εισέπραξε η κυβέρνηση από όλους ανεξαιρέτως τους κοινωνικούς εταίρους, ζητάει για ακόμη μια φορά θυσίες και τις πετάει σαν νερό σε καυτή καλοκαιρινή άμμο.

Τέλος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις αναφερόμενος στην ανάγκη για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, για μείωση φόρων και εισφορών ώστε να επέλθει το σοκ που χρειάζεται η οικονομία και για εστίαση στα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.