Χ. Ζαμπίρας (ΑΔΑΕ) για υποκλοπές: Πολύ νωρίς ακόμη να πούμε κάτι με βεβαιότητα

Χ. Ζαμπίρας (ΑΔΑΕ) για υποκλοπές: Πολύ νωρίς ακόμη να πούμε κάτι με βεβαιότητα

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι με βεβαιότητα». Αυτό είπε κατά τη διάρκεια ακρόασής του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών), Χρήστος Ζαμπίρας στη Βουλή ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων. Ο ίδιος προσέθεσε ότι έλεγχος συνεχίζεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ αναφέρθηκε στο πόρισμα του ΟΤΕ, σύμφωνα με το οποίο δεν υπήρξε καμία βλάβη.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα του βούλευμα του εισαγγελέα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και επιβεβαίωσε ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι καμία τηλεφωνική συνομιλία δεν είναι απολύτως ασφαλής με τις τεχνολογίες που υπάρχουν.

Το δικό του σόου έστησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας ότι οι «υποκλοπές δεν αποτελούν τίποτα άλλα από φάρσες δεκάχρονων με την μέθοδο της συγχώνευσης κλήσεων». Μάλιστα, κάλεσε επί τόπου ταυτόχρον τα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ώστε να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

 Όταν πέτυχε στον στόχο του επισήμανε: « Θα μιλάμε για ένα παιδάκι του δημοτικού που έκανε πλάκα στο ΚΚΕ; Τι είμαι εγώ ο υπερκοριός; Η CIA; Η Μοσάντ;», είπε, με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη να αναρωτιέται τι φοβούνται κάποιοι ότι θα αποκαλυφθεί. «Γελάει το πανελλήνιο. Σας έκανε πλάκα ένα παιδάκι της 5ης Δημοτικού και μιλάτε για υποκλοπές;», ανταπάντησε ο Η. Κασιδιάρης.

Αλέξανδρος Διαμάντης