Χ. Θεοχάρης: Υποκρισία και προχειρότητα δεν μας αφήνουν να βγούμε από την κρίση

Χ. Θεοχάρης: Υποκρισία και προχειρότητα δεν μας αφήνουν να βγούμε από την κρίση

Για υποκρισία και προχειρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που αφορά την αγορά παιγνίων κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως ο κανονισμός άλλαξε τρεις φορές ανάλογα με τα κέφια της κάθε κυβέρνησης. Ο ίδιος σημείωσε πως πρώτα υπήρχε ο ισορροπημένος κανονισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μετά ο εκδικητικός κανονισμός της Βαρουφάκειας αριστεράς και τώρα ο κανονισμός της μεταμελημένης νεοφιλελεύθερης αριστεράς που κυβερνά.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης αναρωτήθηκε «πού είναι τα εργαλεία καταπολέμησης του παράνομου τζόγου ώστε να είναι ισορροπημένο το νομοσχέδιο; 26 περιπτώσεις εξετάστηκαν το πρώτο τετράμηνο, όταν μόνο οι καταγγελίες που προωθήθηκαν από τον ΟΠΑΠ στην αστυνομία τους τελευταίους 4 μήνες ήταν 227».

Παράλληλα πρότεινε ένα ποσοστό των εσόδων από τα παίγνια να διατεθεί, μέσω του ΚΕΘΕΑ και άλλων φορέων, για τη στήριξη των ανθρώπων με εθισμό.

«Το νομοσχέδιο αυτό αποκαλύπτει την υποκρισία κυβερνήσεων και πολιτικού συστήματος. Μιλάμε και λέμε ότι πρέπει να απαγορεύσουμε τον τζόγο και αφήνουμε ανεξέλεγκτο τον παράνομο τζόγο. Μιλάμε για επενδύσεις την ώρα που παγώνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, κλείνουν εργοστάσια και κατεβαίνουμε στην ανταγωνιστικότητα σκαλί - σκαλί. Μιλάμε για κράτος δικαίου και δικαιοσύνη και αφήνετε τους παράνομους να αλωνίζουν. Μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα και πουλάτε μέσω ύποπτων διαδρομών και μεσαζόντων όπλα και πυρομαχικά. Μιλάτε για καναλάρχες της διαπλοκής και ο υπουργός πήρε πίσω τον φόρο που κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ανέστειλαν. Και ο υπουργός τον πήρε πίσω μόνιμα.

Βαφτίζετε μέρισμα την ουδέτερη δημοσιονομικά ενίσχυση της ΔΕΗ ή την πληρωμή των δικαστικών αποφάσεων.

Η υποκρισία αυτή συνεχίζει 8 χρόνια μέσα στην κρίση να μας διαφεντεύει και η υποκρισία αυτή δεν μας αφήνει και δεν θα μας αφήσει να βγούμε από την κρίση», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Φωτογραφία: SOOC