Χ. Θεοχάρης: Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές

Χ. Θεοχάρης: Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές

«Στις επόμενες εκλογές θα είμαι παρών. Θα παραμείνω δίπλα στους ανθρώπους που με τίμησαν, που με εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια και που με παρεμβάσεις, ερωτήσεις στη Βουλή και τροπολογίες στήριξα μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. Εν ευθέτω χρόνω θα δείτε και εσείς τον τρόπο που θα δώσω το παρών στις εκλογές», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.

Αναφορικά με τη δημιουργία νέου σώματος Ειδικών Ελεγκτών από το υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε ότι «περιπλέκει τα πράγματα». «Έχουμε την οικονομική αστυνομία έχουμε το ΣΔΟΕ, έχουμε τον οικονομικό εισαγγελέα που παίρνει στα χέρια του ανθρώπους για να μπορεί να κάνει ελέγχους αυτόνομα και υπάρχει και η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων.

Έτσι δημιουργείται ένας ανταγωνισμός μεταξύ των υπηρεσιών που δεν είναι καλός. Όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα, παρεξηγήσεις και σε τελική ανάλυση απαξιώνουν τον ελεγκτικό μηχανισμό στα μάτια του κόσμου».

Όπως υπογράμμισε «υπερισχύει η ανεξάρτητη αρχή, όταν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες έχουν βρει κάποια στοιχεία τα διαβιβάζουν στην ανεξάρτητη αρχή. Το ζητούμενο είναι να εισπράττονται τα πρόστιμα, όχι απλά να βεβαιώνονται και έπειτα να πέφτουν στα δικαστήρια επειδή δεν τα έχουν στοιχειοθετήσει επαρκώς. Εκεί φαίνεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τη φύση του προβλήματος και τη λύση του», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.