Χ. Θεοχάρης: Σε πορεία πλήρους αφελληνισμού οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον τουρισμό

Χ. Θεοχάρης: Σε πορεία πλήρους αφελληνισμού οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον τουρισμό

ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% και στη συνέχεια στο 24%, ΦΠΑ στη διαμονή από το 6% στο 13%, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στη νησιά, capital controls, ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή φόρου στο 100%, φόρος πληρότητας, αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, γραφειοκρατική επιβάρυνση. Αυτά αναφέρει ως συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στον Ελληνικό τουρισμό ο Χάρης Θεοχάρης, σε ανάρτησή του στο twitter και το facebook. 

Ο βουλευτής Β'' Αθηνών, σημειώνει ότι το κλείσιμο του Athens Ledra Hotel σηματοδοτεί το γεγονός ότι οι επιβαρύνσεις που θέτει η κυβέρνηση οδηγούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες στο λουκέτο και τον ευρύτερο κλάδο σε πορεία πλήρους αφελληνισμού. 

Το 40% των τουριστικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας, κατά τη διάρκεια της κρίσης έχουν κλείσει 93 ξενοδοχεία στην Αττική και 175 στην Περιφέρεια, ενώ στις αρχές του 2016, 480 ξενοδοχεία βρίσκονταν προς πώληση καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των οικονομικών τους επιβαρύνσεων και υποχρεώσεων, αναφέρει ο Χ. Θεοχάρης, επικαλούμενος στοιχεία του ΣΕΤΕ. 

«Και ενώ ακόμα βλέπουμε τη θετική ροπή του κλάδου που προέρχεται από την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς του τα προηγούμενα χρόνια, το κλείσιμο του Athens Ledra Hotel στην πραγματικότητα σηματοδοτεί το γεγονός ότι οι επιβαρύνσεις που θέτει η κυβέρνηση στο κομμάτι της λειτουργίας και στο κομμάτι της επένδυσης των ξενοδοχειακών μονάδων οδηγούν πολλές από αυτές στο λουκέτο και τον ευρύτερο κλάδο σε πορεία πλήρους αφελληνισμού», καταλήγει το σχόλιό του.