Χ. Θεοχάρης προς κυβέρνηση: Αφήστε τα ψέματα, 3,5% πλεονάσματα για 10 χρόνια από το 2018

Χ. Θεοχάρης προς κυβέρνηση: Αφήστε τα ψέματα, 3,5% πλεονάσματα για 10 χρόνια από το 2018

Στην κατάθεση του εγγράφου που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει 3,5% πλεονάσματα για 10 χρόνια προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον Εθνικό Μηχανισμό Κοινωνικής Συνοχής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μάλιστα, εξαπέλυσε τα πυρά του προς την κυβέρνηση λέγοντας: «Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το ΔΝΤ είναι φειδωλό με την αλήθεια. Γιατί; Γιατί είπε πως η κυβέρνηση συμφώνησε με το 3,5% ενώ δεν έχει συμφωνήσει σε τίποτα. Αλήθεια; Το 3ο μνημόνιο σας δεν λέει 3,5%; Δεν πανηγυρίζετε ένα χρόνο τώρα γιατί αλλάξατε το 4,5% σε 3,5%; Τώρα καταθέτω στα πρακτικά το επίσημο έγγραφο της συμφωνίας που κάνατε και μεταφράζω: 3,5% πλεονάσματα για 10 χρόνια από το 2018. Αφήστε τα ψέματα, δεν σας πιστεύει κανένας. Τώρα όμως δεν σας αρέσει η υπογραφή σας και λέτε δεν βγαίνει το πρόγραμμα».

Και κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής: «Αλλά ο κ. Σόιμπλε τι σας λέει;  Σας έδωσε το σχοινί για να κρεμαστείτε. Πέρυσι δεν συμφωνήσατε κ. Τσακαλώτε; Τι άλλαξε τώρα; Και δυστυχώς ο φειδωλός με την αλήθεια κ. Τσακαλώτος δεν έχει επιχείρημα. Οπότε θα υποκύψει και θα δεχτεί νέα μέτρα».

Αλέξανδρος Διαμάντης