Χ. Θεοχάρης: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Χ. Θεοχάρης: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

«Έχει τεθεί ένα πλαίσιο στη συμφωνία και ήδη στο κλίμα της αγοράς αυτό έχει περάσει, όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στην Μαρία Αναστασοπούλου.

«Το κλίμα είχε βαρύνει το προηγούμενο διάστημα, τώρα τα πράγματα έχουν μπει σε μια ρότα και υπάρχει μια ανακούφιση στον κόσμο για την επόμενη μέρα. Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, θα μας ταλαιπωρήσουν λίγο, αλλά μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουμε την κορύφωση και την ολοκλήρωση του δράματος» εκτίμησε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα αντίμετρα και στο κατά πόσο είναι σκόπιμο να ψηφιστούν από την αντιπολίτευση, παρατήρησε ότι «οποιοδήποτε μέτρο δίνει ένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ασκεί αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική είναι θετικό. Ωστόσο η ψήφισή τους σήμερα έχει συμβολικό χαρακτήρα και γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Εάν υπερβούμε τους στόχους το 2021, η τότε κυβέρνηση θα αποφασίσει πώς θα διανέμει το ποσό που θα προκύψει».

«Το ότι το κράτος έχει συνέχεια είναι αυτονόητο. Αν αμφισβητήσεις τις υπογραφές των προηγούμενων, δεν έχουν αξία οι υπογραφές που βάζεις κι εσύ. Αλλά το αν θα ψηφίσεις τα μέτρα, εξαρτάται από το αν πιστεύεις ότι το συνολικό πρόγραμμα βγαίνει».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «οι εκλογές δεν είναι αναγκαίες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεννόηση, επιτέλους να σταματήσουν οι κοκορομαχίες. Έχουμε την πολιτική της κορδέλας και την πολιτική των σκανδάλων, ενώ πρέπει να δούμε πώς θα έρθουν δουλειές στη χώρα την επόμενη δεκαετία».

«Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι η ανεργία. Άρα χρειάζονται πέντε βασικά μεγάλα έργα τα οποία πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα ώστε μέσα σε έξι μήνες να αρχίσουν προσλήψεις. Να ξεκινήσει το Ελληνικό, να γίνει κέντρο συναρμολόγησης κινέζικων προϊόντων που έρχονται με τα container της Cosco στον Πειραιά, η επένδυση αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Να φτιάξουμε 10 χωριά που θα προσελκύσουν ως και 500 χιλιάδες συνταξιούχους από την Ευρώπη για διαμονή στη χώρα μας από έξι έως οκτώ μήνες τον χρόνο. Να δημιουργήσουμε ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και να φέρουμε εδώ όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες. Αυτά πρέπει να λέμε και αυτά πρέπει να κάνουμε ώστε να πιστέψει και ο κόσμος ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος», κατέληξε ο κ . Θεοχάρης.

(φωτογραφία: SOOC)