Χ. Θεοχάρης: Μήπως είμαστε ποντίκι που βρυχάται;

Χ. Θεοχάρης: Μήπως είμαστε ποντίκι που βρυχάται;

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαδικασία διολίσθησης στα χρονοδιαγράμματα που έδινε στον εαυτό της. Αρχικά είχε οριστεί η 5η Δεκεμβρίου για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, μετά το τέλος Ιανουαρίου, προχθές ο κ. Δραγασάκης μας παρέπεμψε στα μέσα του 2017. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δείχνουν πρακτικά τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομία», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στον Παραπολιτικά 90.1.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι το ΔΝΤ δεν είναι δημοκρατικός θεσμός δε βοηθούν και προδίδουν τον πανικό της κυβέρνησης. Σε αυτή τη διελκυστίνδα υπάρχουν τέσσερις μεριές: Το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός. Φοβάμαι ότι ο αδύναμος κρίκος  είναι ο ελληνικός λαός».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «η θέση του ΔΝΤ είναι: ή θα πέσουν οι στόχοι ή θα ανέβουν τα μέτρα, αλλιώς δε μπαίνει στο πρόγραμμα. Είναι καλυμμένο. Η πλευρά των Ευρωπαίων κρατά το 3,5% πλεόνασμα και είναι καλυμμένοι. Η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει να μην προσδιορίσει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά αποδεχόμενη τα υψηλά πλεονάσματα στο διηνεκές, στην πράξη το 4ο μνημόνιο, ό, τι και να πάει στραβά ο ελληνικός λαός θα πληρώσει την τρύπα που θα δημιουργηθεί».

Ως εκ τούτου, ο ανεξάρτητος βουλευτής θεωρεί πως «η κυβέρνηση ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας γιατί ουσιαστικά έχει υποκύψει σε ένα πρόγραμμα που δε βγαίνει. Ο λόγος που δε βγαίνει είναι ότι δεν περνά η εσωτερική υποτίμηση μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές. Έχει εντελώς λανθασμένη στρατηγική, δεν κάνει τις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

«Γενικά το πρόβλημά μας είναι ότι μεταφέρουμε πόρους από τους νέους στους πιο ηλικιωμένους και από αυτούς που παράγουν σε αυτούς που κάθονται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «την υπεραπόδοση του πλεονάσματος που επετεύχθη φορολογώντας την εργασία, διώχνοντας παιδιά στο εξωτερικό, κλείνοντας δουλειές, διώχνοντας και κλείνοντας επιχειρήσεις, την παίρνουμε και τη δίνουμε εκεί που υπάρχει η λιγότερη συμβολή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία πλούτου». 

Καταλήγοντας τόνισε ότι «αυτό είναι και το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατέθεσα για τη διανομή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Να στηριχτούν παιδιά οικογενειών χωρίς εισόδημα, άνεργοι και νέοι πολύ χαμηλών εισοδημάτων που δε μπορούν να περάσουν τις γιορτές και τα ποσά που θα δοθούν θα διοχετευτούν στην αγορά μέσα από την κατανάλωση».