Χ. Θεοχάρης: Φερέφωνο του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών

Χ. Θεοχάρης: Φερέφωνο του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών

Κριτική σε υψηλούς τόνους άσκησε στην κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής. Αναφερόμενος στο άρθρο 15 τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήθελα να ήξερα ο κ. Τσακαλώτος δεν ντρέπεται για το άρθρο 15 που το φέρνει στη Βουλή; Είμαστε δηλαδή φερέφωνο του ΔΝΤ; Ο υπουργός Οικονομικών υποχρεούται να εκδίδει σε ΦΕΚ τις εκθέσεις του ΔΝΤ. Σε αυτό έχουμε ευτελίσει τον ρόλο του υπουργού Οικονομικών; Είναι δυνατόν αυτά τα άρθρα να τα ψηφίζετε έτσι, χωρίς αιδώ;»

Σχολιάζοντας το Μεσοπρόθεσμο επεσήμανε ότι «το παραγωγικό μοντέλο που περιγράφεται τα επόμενα χρόνια είναι το ίδιο που έχουμε σήμερα. Η κατανάλωση από το 90% το '16, θα πέσει στο 86% το '21. Έτσι θα έχουμε επενδύσεις στη χώρα; Οι εξαγωγές από το 30.8%, στο 32. Αυτή είναι η παραγωγική στροφή προς την εξαγωγική οικονομία;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:

«Μας ζητάτε να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο. Απλοποιεί τις δομές της οικονομίας; Μειώνει τη γραφειοκρατία; Όχι. Οι καταστηματάρχες δεν ξέρουν πλέον ποιες Κυριακές κλείνουν και ποιες ανοίγουν».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «το πολυνομοσχέδιο δε βελτιώνει τη ζωή του ελεύθερου επαγγελματία, του εργαζόμενου, του αγρότη. Φέρνει μέτρα γιατί η κυβέρνηση δεν έπεισε και αντίμετρα που δε δημιουργούν δουλειές και επενδύσεις. Γι'' αυτό δεν ψηφίζουμε αυτό το Μνημόνιο. Γιατί χάνει την ευκαιρία να είναι το τελευταίο».  

 

Photo by Sooc