Χ. Θεοχάρης: Δεν προχωράει το εγχείρημα της κεντροαριστεράς

Χ. Θεοχάρης: Δεν προχωράει το εγχείρημα της κεντροαριστεράς

«Δεν προχωράει το εγχείρημα της κεντροαριστεράς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης, Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Στην πραγματικότητα όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί στο χώρο της κεντροαριστεράς ηγούνται κομμάτων που είναι ολόιδια μεταξύ τους», σχολίασε σημειώνοντας ότι «υπάρχουν μεγάλες διαφορές, δεν διαθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις διακυβέρνησης ρεαλιστικές και λογικές, λένε “να φύγουν οι προηγούμενοι να έρθουμε εμείς”. Είναι φτιαγμένα στη βάση αυτής της συμφωνίας, θέλουν απλά να διασώσουν τις θέσεις τους τα πολιτικά στελέχη, να βρουν για παράδειγμα έναν αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουν ταμπέλες και να γίνει το ΠΑΣΟΚ PLUS».

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Ευθύνη σημείωσε ότι «σκοπεύουμε να κατεβούμε ως ανεξάρτητοι στις εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να βρίσκουν δουλειά τα στελέχη τους στους οργανισμούς. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει ένα κόμμα της κεντροαριστεράς ας έρθουν να το φτιάξουμε όλοι μαζί».

Τέλος, αναφέρθηκε στους 4 πυλώνες μετασχηματισμού της χώρας, βάσει του προγράμματος του κόμματος, που είναι οι εξής:

1. Κοινωνικό κράτος για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

2. Οικονομική απελευθέρωση για δημιουργία πλούτου από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα του Έλληνα

3. Θεσμική ανασυγκρότηση για τη διάκριση των εξουσιών, δεν μπορεί η κυβέρνηση να ορίζει τους ανώτατους δικαστές και να μην ελέγχεται από κανέναν

4. Επιτελικό κράτος και χειραφέτηση του Δημοσίου από τον έλεγχο των πολιτικών.