Χ. Θεοχάρης: Δε θα ψηφίσω την αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης

Χ. Θεοχάρης: Δε θα ψηφίσω την αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης

«Αυτό που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η σταθερότητα. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στην 7η χρονιά της κρίσης, να μη μπορεί κανείς να βρει δουλειά και να έρχεται το πολιτικό σύστημα να ανακατεύει τα πάντα κάνοντας κάθε τρεις και λίγο εκλογές», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για τον εκλογικό νόμο.

Τόνισε ακόμα ότι, δεν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των πολιτών που βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση. Όπως είπε «το κριτήριο μου δεν είναι τι συμφέρει ενδεχομένως την κίνησή μας αλλά τι συμφέρει τη χώρα».

Σημείωσε δε ότι «εάν οι αλλαγές είναι προς μια κατεύθυνση περισσότερο δημοκρατική, δηλαδή η εκπροσώπηση είναι πιο πιστή στο εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς να δημιουργούνται ζητήματα αστάθειας θα τις στηρίξω» λέγοντας συγκεκριμένα ότι «εάν το μπόνους, για παράδειγμα, από 50 έδρες γίνει 40, είναι κάτι που μπορώ να το στηρίξω, αλλά όχι να μην υπάρχει καθόλου μπόνους. Όπως και αν το όριο του 3% πέσει πολύ χαμηλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηριχθεί».