Χ. Σπίρτζης: «Πρέπει να μειωθούν τα τσουχτερά διόδια στους δρόμους»

Χ. Σπίρτζης: «Πρέπει να μειωθούν τα τσουχτερά διόδια στους δρόμους»

 «Για τσουχτερά διόδια που θα πρέπει να μειωθούν» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, ασκώντας παράλληλα κριτική στον αρχικό σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει εθνικό στρατηγικό σχέδιο υποδομών και ανέδειξε τον σιδηρόδρομο ως προτεραιότητα.

«Ο ελληνικός λαός παρείχε 6-7 δισ. ευρώ για την κατασκευή ενός υπέροχου δρόμου, ο οποίος ωστόσο δεν συνδέεται με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δεν συνδέεται με κανένα βιομηχανικό ή τουριστικό κέντρο και δεν έχει κάθετες συνδέσεις με τα Βαλκάνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα, από το βήμα του συνεδρίου τόνισε τη σημασία της συνδεσιμότητας με τις βαλκανικές χώρες, «ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ενδοχώρα και καλύτερη πρόσβαση στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη».

Ο ίδιος απευθύνθηκε στην ΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει και οι μικρότερες χώρες όπως η Ελλάδα να έχουν ένα κομμάτι της παραγωγής, δεν μπορεί να είναι μόνο χώρες που θα δανείζονται και θα καταναλώνουν».