Χ. Κεφαλίδου: Αναφορά προς Μ. Ζορμπά για την κατάσταση στο Μέγαρο Μουσικής

Χ. Κεφαλίδου: Αναφορά προς Μ. Ζορμπά για την κατάσταση στο Μέγαρο Μουσικής

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, προς την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΣΕΟΜΜΑ) όπου αναφέρεται πως τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΜΜΑ παραμένουν άλυτα από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει προς την Υπουργό πως στην επιστολή τους «οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ενέργειες του Υπουργείου σας που υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του μεγαλύτερου πολιτισμικού οργανισμού της χώρας, ενώ θέτουν σειρά ζητημάτων (π.χ. οικονομικά, εργασιακά, λειτουργικά, κτηριακά κλπ) που παραμένουν άλυτα».

Η κ. Κεφαλίδου αναφέρει πως σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο, για την ανανέωση της θητείας του ΔΣ του ΟΜΜΑ, «οι εργαζόμενοι στηλιτεύουν την "κανονικότητα" που εσείς επικαλείστε ότι έχει οδηγηθεί το ΟΜΜΑ, που απέχει
πολύ από την πραγματική, δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το Μέγαρο».

Τέλος, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, μια λύση που δεν θα οδηγήσει σε οξύνσεις και μη αναστρέψιμες καταστάσεις για τον ΟΜΜΑ.

 

.