Βρυξέλλες: Αυξημένη ασφάλεια στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Βρυξέλλες: Αυξημένη ασφάλεια στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με μειωμένη κίνηση, αλλά χωρίς να υπάρχει ορατή ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλείας, ξεκίνησε η εβδομάδα στη γειτονιά των ευρωπαϊκών οργάνων στις Βρυξέλλες. Εξαίρεση αποτελεί το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και στο οποίο αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού στο «πορτοκαλί», με ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας και του στρατού για τη φύλαξη του κτιρίου.

Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Μαργαρίτη Σχοινά, το επίπεδο συναγερμού δεν θεωρήθηκε αναγκαίο να αυξηθεί από "κίτρινο" -το οποίο είχε καθιερωθεί μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo- σε "πορτοκαλί". Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις βελγικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν ότι το κτίριο της Επιτροπής δεν αποτελεί εν δυνάμει στόχο.

«Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός έλεγχος έχει αυξηθεί εκεί που χρειάζεται, ωστόσο συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ηρεμία και ψυχραιμία», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι γίνονται έλεγχοι και στα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στον περίγυρο του κτιρίου. Σε ό,τι αφορά τη μειωμένη παρουσία του προσωπικού δήλωσε πως λόγω των κλειστών σχολείων έχουν τεθεί σε εφαρμογή ευέλικτες ρυθμίσεις, κυρίως για τους γονείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ