Βρούτσης: «Η φιλελεύθερη αντίληψή μας θα φέρει θέσεις εργασίας»

Βρούτσης: «Η φιλελεύθερη αντίληψή μας θα φέρει θέσεις εργασίας»

Τις θετικές διατάξεις στα εργασιακά που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο περιέγραψε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπής της Βουλής. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι οι αλλαγές θα διαφοροποιήσουν τα πράγματα στη χώρα, όπως για παράδειγμα αυτές στον συνδικαλιστικό νόμο.

«Πιστεύομε στον συνδικαλισμό τον ανόθευτο, τον ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο. Φέρνουμε το ηλεκτρονικό μητρώο που φέρνει την απόλυτη διαφάνεια. Τέλος οι σφραγίδες- σωματεία είτε εργαζομένων είτε εργοδοτών. Την Ελλάδα θα την αλλάξουμε φέρνουμε τη διαφάνεια και το νοικοκύρεμα», τόνισε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση περιλαμβανόταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά τις κλαδικές συμβάσεις εξήγησε ότι «αν συμφωνήσουν μεταξύ τους εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να αποφασίσουν μόνο αν μια επιχείρηση βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής να μην ακολουθήσει την κλαδική». Παράλληλα, χαρακτήρισε εικονικά τα πλεονάσματα που εμφάνιζε η προηγούμενη κυβέρνηση στον ΕΦΚΑ και κατέληξε τονίζοντας: «η φιλελεύθερη αντίληψή μας είναι αυτή που θα φέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».