Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 09:54
Τελευταία ενημέρωση: 09:55

-A +A

Βραζιλία: Πρώτος στην πρόθεση ψήφου για τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ζ. Μπολσονάρου

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 09:54
Τελευταία ενημέρωση: 09:55
Βραζιλία: Πρώτος στην πρόθεση ψήφου για τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ζ. Μπολσονάρου
-A +A

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα, παραμένει στην πρώτη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα και με δεύτερη δημοσκόπηση, αν και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο στις 28 Οκτωβρίου.

Ο Μπολσονάρου φέρεται να συγκεντρώνει το 28% των προθέσεων ψήφου στη δημοσκόπηση του Datafolha, ποσοστό αυξημένο κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν πριν από μία εβδομάδα, αλλά αντίστοιχο με αυτό που κατέγραψε χθεσινή δημοσκόπηση του Ibope.

Ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων Φερνάντο Χαντάντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16%, αύξηση 3%. Ο κεντροαριστερός Σίρου Γκόμις συγκεντρώνει σταθερά το 13% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 8.601 ψηφοφόρων σε όλη τη Βραζιλία από τις 18 ως τις 19 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Fohla de Sao Paulo.

Ο Χαντάντ αντικατέστησε πριν εννέα ημέρες τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ως υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν φαίνεται να κερδίζει την πλειοψηφία στον πρώτο γύρο πρόκειται να διεξαχθεί και δεύτερος στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ο Γκόμες εμφανίζεται ως ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να κερδίσει τον Μπολσονάρου στον δεύτερο γύρο. Ο Γκόμες, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Σεαρά, φαίνεται να κερδίζει τον Μπολσονάρου με 45% έναντι 39%, ανέφερε η δημοσκόπηση της Datafohla.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα