Βούλτεψη: Κυβέρνηση με δηλωσίες – Παπακώστα: Είμαι εκλεγμένη

Βούλτεψη: Κυβέρνηση με δηλωσίες – Παπακώστα: Είμαι εκλεγμένη

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη, την Κατερίνα Παπακώστα αλλά και την Φωτεινή Βάκη έλαβε χώρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έριξε τα καρφιά της για τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που με επιστολές τους έχουν εκχωρήσει την ψήφο τους στην κυβέρνηση, έτσι ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να επαίρεται ότι έχει τη δεδηλωμένη. «Κάντε ησυχία, κάντε μου τη χάρη ''δηλωσίες΄΄, πως έκαναν δηλώσεις κάποιοι άλλοι σε άλλες εποχές», είπε η Σ. Βούλτεψη, ενώ δίχως να αναφέρει το όνομα της Κατερίνας Παπακώστα της υπενθύμισε ότι έκανε δήλωση ότι θα ψηφίζει ό,τι φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας!

Η Κ. Παπακώστα, που προφανώς… θίχτηκε, μολονότι έχει υπογράψει την σχετική επιστολή απάντησε, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει για έναν εκλεγμένο βουλευτή. «Όσοι θέλουν να το κάνουν ας το κάνουν εκτός αίθουσας κι όχι εδώ. Όλοι είμαστε εκλεγμένοι από το λαό και ουδείς δικαιούται να στρέφεται εναντίον βουλευτή εκλεγμένου από το λαό», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα αναφερόμενη σε μια φράση της Σ. Βούλτεψη για τα Σκόπια προσέθεσε ότι κινδυνεύει να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Η βουλευτής της ΝΔ είχε τονίσει το 2018 η κυβέρνηση ασχολήθηκε μόνο με την παράδοση της Μακεδονίας. «Ακόμα και όταν χάναμε 100 συνανθρώπους μας στο Μάτι ο Τσίπρας ήταν στο Μόσταρ με τον Ζάεφ. Αυτός ήταν ο πόνος σας να κάνετε τον Ζάεφ πρωτεξάδελφο του Μέγα Αλέξανδρου», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η ίδια συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ο Τσίπρας ήταν μόνο Ζάεφ και ξερό ψωμί. «Πληρώσατε το γραμμάτιο Μακεδονία και τώρα έρχεται το πρόβλημα των τραπεζών. Τώρα άντε πάλι να κλέψετε το ενδιαφέρον του λαού με το Σύνταγμα αν και υπάρχει - σοβεί το πρόβλημα των τραπεζών και θα εμφανιστεί», συμπλήρωσε.

Επανερχόμενη η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε να σταματήσει η σπέκουλα και η στοχοποίηση των βουλευτών και κάλεσε το προεδρείο να προστατέψει τους βουλευτές από κακοήθειες και δημαγωγίες!

«Δεν μιλώ με τρόπο «τσακώνομαι για την μπουγάδα, εγώ ομιλώ θεσμικά. Η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ούσα κόρη αντιστασιακού και ήρθε να το απευθύνει ως ύβρη -ούσα κόρη αντιστασιακού», ανέφερε η Κ. Παπακώστα , με την Σοφία Βούλτεψη να απαντά λέγοντας ότι δεν μπορεί να την ανακαλεί στην τάξη ούτε η Φ. Βάκη ούτε η Κ. Παπακώστα. «Το 2014 μας έλεγαν μνημονιακούς εγκληματίες και ότι  έχουμε χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Είστε οι τελευταίοι, οι πιο ανίκανοι και άχρηστοι για να κάνετε σε εμένα μαθήματα κοινοβουλευτισμού», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.