Βουλή: «Σκοτώθηκαν» Κουίκ- Τριανταφυλλίδης επειδή αργούσε η συνεδρίαση Απόδημου Ελληνισμού

Βουλή: «Σκοτώθηκαν» Κουίκ- Τριανταφυλλίδης επειδή αργούσε η συνεδρίαση Απόδημου Ελληνισμού

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, με τον Τέρενς Κοϋικ και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδη να τσακώνονται, επειδή ο κ. Κουϊκ βιαζόταν να φύγει!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Υφυπουργός άρχισε να διαμαρτύρεται διότι η συνεδρίαση κράτησε λίγο παραπάνω, απ' ότι είχε προγραμματίσει. Μετά την ομιλία του οι βουλευτές προχώρησαν σε ερωτήσεις- τοποθετήσεις, οι οποίες θεωρήθηκαν από τον υφυπουργό… μακρόσυρτες.

Έτσι απευθυνόμενος προς τον Αλ. Τριανταφυλλίδη και γυρνώντας την πλάτη του στο Σώμα τόνισε ότι του είχε περιγραφεί ένα πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κ. Τριανταφυλλίδης αντίτεινε ότι τον είχε ενημερώσει εγγράφως για την συνεδρίαση αλλά διέψευσε ότι είχαν μιλήσει τηλεφωνικά. Σε αυτό το τηλεφώνημα, σύμφωνα με τον κ. Κοϋικ, ο πρόεδρος της Επιτροπής του είχε πει ότι σε 15 λεπτά «θα έχουμε τελειώσει»!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε έλα να μιλήσεις 15 λεπτά, να απαντήσεις και σε πέντε ερωτήσεις και να φύγεις. 

Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Γραπτή πρόσκληση σας απέστειλα.

Τ. ΚΟΥΙΚ (κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο στο χέρι): Δεν με πήρατε τηλέφωνο; 

Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Καθίστε κάτω. Γιατί εκνευρίζεστε κύριε Κουίκ; Γυρίσατε την πλάτη σας στο Σώμα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θίξατε την τιμή μου. Με πήρατε τηλέφωνο. Μου είπατε ότι θα μιλήσεις 15 λεπτά. Με βάση αυτό κανόνισα το πρόγραμμά μου. Έχω τον Γερμανό Πρόεδρο εδώ. Έχω κι άλλες δουλειές. Τι να κάνω;Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να παραμείνω.

Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κύριε Κουίκ, έχω εκπλαγεί από τον τρόπο που επιτίθεστε στον Πρόεδρο.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κι εσείς αρνείστε την εντιμότητά μου όσον αφορά στον διάλογο που κάναμε. Για μένα το θέμα είναι ηθικό. Διαψεύδει τηλεφωνική μας συνομιλία και εγώ δεν έχω μάθει να με διαψεύδουν.

Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Σας πήρα τηλέφωνο και σας έστειλα και γραπτή πρόσκληση

Τ. ΚΟΥΙΚ: Α, το αλλάζουμε τώρα; Τώρα με πήρε και τηλέφωνο;

Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Μπορώ εγώ να προεικάσω ότι 33 συνάδελφοι θα κάνουν μόνο πέντε ερωτήσεις;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεκαπέντε να κάνουν. Αλλά μου είπατε άλλα.

Αφού, λοιπόν, τα πνεύματα ηρέμησαν ο Αλ. Τριανταφυλίδης ξαναπήρε τον λόγο, για να διαβάσει την επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό. «Εγώ παραδέχομαι ότι μου στείλατε επιστολή. Εσείς παραδέχεστε ότι μιλήσαμε στο τηλέφωνο», απάντησε ο Τ. Κουικ…

Αλέξανδρος Διαμάντης