Βουλή: Πυρά από την αντιπολίτευση για την φιέστα στο Ζάππειο

Βουλή: Πυρά από την αντιπολίτευση για την φιέστα στο Ζάππειο

Τη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση στο Ζάππειο στηλίτευσε η αντιπολίτευση, εξαπολύοντας τα πυρά της προς την κυβέρνηση. Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μίλησε για «φιέστα βάλε- βγάλε τη γραβάτα». «Η ρύθμιση που πήρατε ήταν απολύτως ανεπαρκής», είπε και υπενθύμισε ότι η χώρα είχε πάρει άλλες διαβεβαιώσεις».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναρωτήθηκε γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση, για τα πλεονάσματα που πρέπει να ματώσει ο λαός, μήπως για την εποπτεία που έχει καθιερωθεί, μήπως για την καρατόμηση του αφορολόγητου ή των συντάξεων. « Μετά από όλα αυτά, πόθεν αρύεσθε το πολιτικό αλλά και το ηθικό δικαίωμα να επικοινωνείτε στον ελληνικό λαό το παραμύθι, το μύθο, την φενάκη του τέλους της μνημονιακής εποχής και της καθαρής εξόδου», διερωτήθηκε ο Α. Λοβέρδος.

Νωρίτερα, πάντως, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο Ζάππειο μόνο όταν έχει κάτι να πει. « Ένα αποτέλεσμα να επιδείξουμε και μια επιτυχία να προβάλουμε κι όχι για να δώσουμε υποσχέσεις», υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στην επιμήκυνση του χρέους ισχυρίστηκε ότι  όλη η Ευρώπη συμφωνεί ότι αυτό που επετεύχθη επιτρέπει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. «Έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 15 χρόνια χωρίς το βραχνά του χρέους, που αν το διαχειριστούμε σωστά δεν θα συζητάμε για όσα έγιναν παρελθόν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Δένδιας δεν άφησε αναπάντητη την «πρόκληση» Δραγασάκη και υπενθύμισε τα όσα είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στο περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και τα οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Αλέξανδρος Διαμάντης