Βουλή: Ψηφίζεται το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Βουλή: Ψηφίζεται το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ενώ ήδη απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή

Μολονότι ο Π. Καμμένος είχε προαναγγείλει ότι θα καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν βρισκόταν στην Ολομέλεια, αφήνοντας στο… πόδι του την Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Σημειώνεται πως η μάχη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται το απόγευμα, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία το βράδυ. 

Εχθές, το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» έλαβε θετική εισήγηση από την πλειοψηφία της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Το πρωτόκολλο αναμένεται να ψηφιστεί:

- τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- τους «πρόθυμους» Σπύρο Δανέλλη, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο, που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
- τους βουλευτές του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη και τον διαγραφέντα από την ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Διαβάστε ακόμα:

- Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής

- Γ. Κουμουτσάκος για Πρωτόκολλο: Σήμερα κλείνει, με συνθηκολόγηση, ένας κύκλος ξεκίνησε με υπερηφάνεια

Φωτογραφία Intime News