Βουλή: Πρωταγωνιστής (ξανά) ο Π. Πολάκης σε καυγά με… γαλλικά

Βουλή: Πρωταγωνιστής (ξανά) ο Π. Πολάκης σε καυγά με… γαλλικά

Άγριος καυγάς ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου στήθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εισήγηση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, ο κ. Πολάκης έλαβε τον λόγο για να απαντήσει. Ωστόσο, με το γνωστό του ύφος το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει λάδι στη φωτιά. «Το αν είμαι νεκροθάφτης υγείας δεν θα το πείτε εσείς αλλά οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς και επειδή από ότι βλέπω κάνετε copy paste ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΥΝ, εσείς λέτε ψέματα. Με λένε νεκροθάφτη αυτοί που έδωσαν 5.800.000 ευρώ διαφήμιση από ΚΕΕΛΠΝΟ και τους κόψαμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να τινάζετε από το έδρανό του.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πήρε… απειλητικά προς το μέρος του κ. Πολάκη, ο οποίος του φώναζε «γελοίος είσαι εσύ!» «Γελοίος είστε και φαίνεστε Κεγκέρογλου και είπατε και χαμένο κορμί και έκανα πως δεν το είδα», επέμεινε ο υπουργός, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γ. Βαρεμένο μάταια να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη στην Ολομέλεια.

Τελικά το λόγο έλαβε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία με νόημα σημείωσε: «σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία κάθε ερωτών βουλευτής έχει δικαίωμα να κρίνει όπως οι πολίτες, τι να κάνουμε μας εξέλεξαν κάποιοι», ενώ αμέσως μετά ο Β. Κεγκέρογλου είπε: «Να δηλώσω ότι δεν είπα γελοίο τον κ. Πολάκη, έχω πάψει να του απευθύνομαι μετά την διαπίστωση ότι είναι αναξιόπιστος. Δηλώνω ότι λόγω πολιτικής αναξιοπιστίας δεν απευθύνομαι σε αυτόν».

Αλέξανδρος Διαμάντης