Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 16:29

-A +A

Νομοσχέδιο για το «ξεμπλοκάρισμα» των διπλωμάτων οδήγησης

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 16:29
Νομοσχέδιο για το «ξεμπλοκάρισμα» των διπλωμάτων οδήγησης
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα με τα διπλώματα οδήγησης, καθώς εκκρεμούν περί τις 100.000 αιτήσεις από πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν για να αποκτήσουν δίπλωμα, φέρνει άμεσα η κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, το Υπουργείο Μεταφορών αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσει σχετικό σχέδιο νόμου με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Συγκεκριμένα, στην Βουλή θα εισαχθεί την Τρίτη, την Τετάρτη θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή ενώ θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα το θέμα «πρέπει να λυθεί τάχιστα, είναι ο ορισμός του κατεπείγοντος αυτό το νομοσχέδιο».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνιζε ότι «ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 παραμένει, δυστυχώς, ανεφάρμοστος». «Από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα, περίπου 100.000 πολίτες δεν μπορούν να εξεταστούν για να λάβουν άδεια οδήγησης. Θα καταθέσουμε μια τροπολογία ώστε να επανέλθουμε στο προηγούμενο σύστημα για έξι μήνες, μέχρι να είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο και να προμηθευτούμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν μπορούμε να κρατάμε σε ομηρία την κοινωνία», σημείωσε ο ίδιος ενώ χαρακτηριστικό της προχειρότητας με την οποία προωθήθηκε η ρύθμιση είναι ότι, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, το μόνο που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη είναι ένας διαγωνισμός για την επιλογή του τεχνικού συμβούλου, που με τη σειρά του θα βοηθήσει να γίνει ο διαγωνισμός.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα