Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ «υπερασπίζεται» τις μολότοφ

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ «υπερασπίζεται» τις μολότοφ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αίσθηση προκάλεσε η επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να «υπερασπιστούν» τις μειωμένες ποινές για την κατοχή βομβών μολότοφ, με τον Σπ. Λάππα να ζητά επίμονα, κατά τη διάρκεια συζήτησης των νέων Κωδίκων, να παραμείνει ως πλημμέλημα. Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα η χρήση και κατοχή βομβών μολότοφ ήταν κακούργημα, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πλημμέλημα και πλέον επανέρχεται ως κακούργημα. «Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη», τόνισε αρχικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας ενώ λίγο αργότερα επανήλθε λέγοντας:

«Θέλω ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία, γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν το αναφέρετε -σας το είπα όταν σας επισκέφτηκα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προ ημερών- να μου πείτε, ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ, όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν διακόσιους, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το «λάμδα» κεφάλαιο», ισχυρίστηκε για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης

«Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει; Βόλτα τα κάνει κ. Λάππα;», αναρωτήθηκε σκωπτικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε: «Για να καταλάβουμε το τι γίνεται και αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα τα οποία πλήττουν την ίδια την ελληνική πολιτεία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, ας θυμηθείτε την Marfin, είναι δικαίωμά σας, οι Έλληνες πολίτες όμως δεν το ξεχνάνε και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια περιστατικά και διαφορετική σε άλλη».