Βουλή: «Μπρα ντε φερ» Σκυλακάκη - Σταϊκούρα με Τσακαλώτο

Βουλή: «Μπρα ντε φερ» Σκυλακάκη - Σταϊκούρα με Τσακαλώτο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Η ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη έφερε σε δύσκολη θέση τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τον λόγο υποστήριξε ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, ενώ προσέθεσε ότι η ΝΔ με τις πολιτικές της έφερε τη μεσαία τάξη εκεί που είναι! Άμεσα ο Θ. Σκυλακάκης απάντησε υπενθυμίζοντας ότι επί 3 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «ξοδέψτε κι άλλο». 

Σε εκείνο το σημείο επιτέθηκε στον κ. Τσακαλώτο υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση χρέωσε με 16% του ΑΕΠ τον λαό πέρα από αυτό που ζήταγε ο Σόιμπλε «άνευ λόγου και αιτίας». Τη σκυτάλη πήρε ο νυν υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τσουβαλιάζει τις περιόδους ξεχωρίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση Παπανδρέου με αυτή του Αντώνη Σαμαρά.

«Έχετε μάθει να τα τσουβαλιάζατε όλα. Τσουβαλιάζετε την περίοδο 2010-2014, δεν είμαστε όλοι το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι την περίοδο Καραμανλή δηλαδή από το 2007 μέχρι το 2009 το χρέος αυξήθηκε λιγότερο στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αυτός είναι ο ορισμός της συστημικής κρίσης», υπογράμμισε.