Βουλή: Κόντρα Τσακαλώτου - Σκυλακάκη για τα επιδόματα

Βουλή: Κόντρα Τσακαλώτου - Σκυλακάκη για τα επιδόματα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στα επιδόματα ανέδειξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος, μάλιστα, επιστράτευσε το γνωστό χιούμορ του έλλειψη πραγματικών επιχειρημάτων έναντι όσων νωρίτερα είχε πει ο υφυπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης. Και πάλι όμως ο κ. Σκυλακάκης αποδόμησε τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και δη αυτή του κ. Τσακαλώτου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην Υπουργός πρότεινε στην κυβέρνηση αφού δεν θέλει τα επιδόματα να δημιουργήσει ένα «επίδομα μόνο για την ανάκαμψη του ρεμπέτικου τραγουδιού». «Αφού ο λαϊκός κόσμος και των μεσαίων στρωμάτων δεν θα παίρνει επιδόματα, να μπορεί τραγουδάει για πικρίες φαρμάκια και βάσανα. Εκεί θα καταντήσετε και τη μεσαία τάξη και τον κόσμο της εργασίας», τόνισε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα επιβίωσε ως έθνος γιατί δημιούργησε πλούτο και όχι επειδή οι πολίτες της λάμβαναν επιδόματα. «Τα επιδόματα δεν δημιουργούν, είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να αλλάξει η χώρα», προσέθεσε απαντώντας στον Ε. Τσακαλώτο. Την ίδια ώρα, μίλησε για μια «μαζική φορολογική απαλλαγή» ως λύση στην προσπάθεια να προσελκυθούν επενδύσεις με κάθε τρόπο.

Ο πρώην Υπουργός επανήλθε και πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα τόνισε ότι η ΝΔ, αν και φιλελεύθερη δεν στήριξε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ αναρωτήθηκε σχετικά με την οικονομική πολιτική: «Από ποιο οικονομικό θεώρημα βγαίνει ότι οι αποτυχημένες πολιτικές σε πλούσιες οικονομίες γίνονται πιο πετυχημένες επειδή γίνονται σε λιγότερο πλούσιες οικονομίες». Κλείνοντας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει.

Ο Θ. Σκυλακάκης δεν άφησε την ατάκα Τσακαλώτου αναπάντητη και έστειλε το καρφί τους προς τον πρώην Υπουργό: «Αποτυχημένες πολιτικές σε μικρές οικονομίες μπορούν να αλλάξουν πάντως…».