Βουλή: «Πράσινα» αυτοκίνητα δοκίμασαν ο Κ. Τασούλας και οι βουλευτές

Βουλή: «Πράσινα» αυτοκίνητα δοκίμασαν ο Κ. Τασούλας και οι βουλευτές

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Test drive στα νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που αναμένεται να πάρουν οι βουλευτές που κινούνται εντός του νομου Αττικής έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής, όπου παρουσιάστηκαν τρία μοντέλα (BMW, VW και Nissan Leaf) που θα αποκτηθούν μέσω leasing, βρέθηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως η Νόνη Δούνια. Εκεί οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργεία των αυτοκινήτων, πως θα πρέπει οι βουλευτές να τα χρησιμοποιούν καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Προς στιγμήν, πάντως, θα πρέπει να δημιουργηθεί πρώτα σταθμός ανεφοδιασμού (έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Μυλωνάκη) και έπειτα θα αποκτηθούν τα νέα αυτοκίνητα, που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης και προφανώς ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Με αυτόν τον τρόπο η Βουλή μπαίνει πλέον στον αιώνα της ηλεκτροκίνησης, γίνεται πιο πράσινη, κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2020 το σχετικό κονδύλι που αφορά την χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων είναι αυξημένο κατά 406.000 ευρώ σε σχέση με το τρέχον έτος. Συγκεκριμένα από τα 2.605.000 ευρώ (2019) έχουν προϋπολογιστεί για το 2020, 3.011.000 ευρώ. Για ένα συμβατικό αυτοκίνητο η Βουλή καταβάλει μηνιαίως περί τα 450 ευρώ, ενώ για τα ηλεκτροκίνητα το μηνιαίο μίσθωμα θα φτάσει τα 750 ευρώ.