Στη Βουλή καλείται η Α. Ζαΐρη για την υπόθεση Μ. Πετσίτη

Στη Βουλή καλείται η Α. Ζαΐρη για την υπόθεση Μ. Πετσίτη

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου συναίνεσε τελικά στην κλήση της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννας Ζαΐρη.

Μάλιστα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε «ναι» τόσο στην κλήση του υπαλλήλου της Αρχής που υποβιβάστηκε επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο «Πετσίτη - ELFE - Λαυρεντιάδη», καθώς επίσης και στην κλήση του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου.

«Η ανθρωπότης ασχολείται με τα fake news και εμείς με βάση τα δημοσιεύματα που τα θεωρούμε δεδομένα δρομολογούμε πρωτοβουλίες», είπε αρχικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά έδειξε πιθανότατα τη γραμμή… υπεράσπισης της κυρίας Ζαΐρη.

«Ο καταστατικός χάρτης που ιδρύθηκε η αρχή προβλέπει ότι ο πρόεδρος και τα μέλη διέπονται από το απόρρητο», υποστήριξε η πρόεδρος της Επιτροπής και ρώτησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αν θεωρούν ότι θα ρωτήσουν την κυρία Ζαΐρη «γιατί διώξατε ένα υπάλληλο και θα σας απαντήσει και θα ζητήσετε το πόρισμα και θα σας το δώσει»!

Σύμφωνα με την ίδια, η Νέα Δημοκρατία ζητά την κλήση για τις κομματικές της ανάγκες, αλλά όπως είπε «επειδή είμαι υποχρεωμένη να υπερασπίσω το κύρος, επειδή υπάρχει νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και δεν μπορούν να λέγονται τα πράγματα χωρίς απαντήσεις και αρρωσταίνουν τις συνειδήσεις, θα συναινέσω».

«Επειδή είναι προεκλογική περίοδος, είτε είναι σκάνδαλο, είτε συμψηφισμός σκανδάλων εγώ συναινώ να έρθει η Ζαΐρη και να έρθει ο υπάλληλος που παραιτήθηκε ώστε μέσα από την ακρόασή του αποκτήσουμε κάποια γνώμη», προσέθεσε η ίδια, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι η αρχή διέπεται από καθεστώς εχεμύθειας!

Επιχειρώντας, πάντως, να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα ζήτησε να κληθεί και το ΕΣΡ, ώστε να συνταχθεί ειδική έκθεση για τα fake news». «Δεν μπορεί να λειτουργεί το κράτος με βάση τα δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία ως αποδεικνύεται είναι εντελώς κατασκευασμένα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως την άμεση κλήση της κ. Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε ακόμα:

- Ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πετσίτη, και ας τη χαρακτηρίζουν fake news