Βουλή: Εμπλοκή με το ΕΣΡ

Βουλή: Εμπλοκή με το ΕΣΡ

Προς την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία θα ψαλιδίζονται οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ και θα αυξάνονται αυτές του αρμοδίου Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παπά, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η τροπολογία αναμένεται να εισαχθεί στο νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Κύρωση των διορθωτικών τροποποιήσεων της Σύμβασης Έκδοσης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Καναδά δι' ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων», το οποίο συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια το απόγευμα.

Κι όλα αυτά μια ημέρα πριν συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων (Τρίτη στις 10 το πρωί) με αποκλειστικό θέμα την κατάρτιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΡ.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε καλλιεργηθεί ένα κλίμα συναίνεσης, ωστόσο πλέον το μέλλον αυτής της συνεννόησης φαίνεται τουλάχιστον αβέβαιο.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να επιθυμεί να «κοπούν» αρμοδιότητες από τον Ν. Παπά, την ώρα που η κυβέρνηση σκέφτεται να τις αυξήσει!

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, προτείνει να τοποθετηθούν ως μέλη του ΕΣΡ η κυρίας Λίλιαν Μήτρου και ο κ. Μπάμπης Ανθόπουλος, ενώ το Ποτάμι είχε προτείνει ως μέλος να τοποθετηθεί η Πόπη Διαμαντάκου.

Α. Διαμάντης