Βουλή: Απρόθυμη η πλειοψηφία για κατ' αντιπαράσταση εξέταση Κοτζιά-Καμμένου

Βουλή: Απρόθυμη η πλειοψηφία για κατ' αντιπαράσταση εξέταση Κοτζιά-Καμμένου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή αναζητούν τρόπους για να μην καλέσουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατ' αντιπαράσταση τους κ.κ. Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο, μετά το σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας φέρεται να επικαλείται το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με δημόσιες δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι δεν εκφράζει την κυβερνητική θέση στο θέμα και άρα - κατά τον ίδιο - δεν απαιτείται να έρθουν και οι δύο υπουργοί ενώπιον της Επιτροπής. «Πάτημα» στη Βουλή έδωσαν οι πρωινές δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών όπως την εκφράζει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, η κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπη με τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Επιτροπής με κλήση μόνο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Παρά το γεγονός ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν πως από ελληνικής πλευράς δεν θα υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Κοτζιάς θα μπορούσε να κληθεί - μόνο αν επιμείνει η αντιπολίτευση - για να τοποθετηθεί γενικώς επί εθνικών θεμάτων και εξωτερικής πολιτικής με κυριότερη την υπόθεση των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.