Βουλή: Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την τροπολογία των offshore

Βουλή: Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την τροπολογία των offshore

Τα πυρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης δέχεται η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο καταλόγισαν στην κυβέρνηση ένοχη και ύποπτη στάση, ενώ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για υποκρισία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την κατάθεση αίτησης για ονομαστική ψηφοφορία του κόμματός του ενώ επέκρινε την αποχώρηση της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αποχώρηση της ΝΔ δεν είναι λύση. Σημαίνει ενοχή και αποφυγή για να γίνει συζήτηση σε ένα μείζον ζήτημα που ενδιαφέρει την κοινωνία και είναι στοιχείο της κρίσης και της διαφθοράς που έφεραν την Ελλάδα εδώ όπου βρίσκεται σήμερα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τη Βουλή φέρνοντας μια «πονηρή και ενοχή ρύθμιση» και προσέθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες για αυτό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, μίλησε για «γενικευμένη υποκρισία και λαϊκισμό», τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων που έχουν σημαντικότατες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος επεσήμανε ότι η αποχώρηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κρίνεται από τον ελληνικό λαό και προσέθεσε ότι η υποκρισία περισσεύει για αυτούς που αμφισβητούν ότι είναι πράγματι προαπαιτούμενο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για «πολιτική απάτη που αποκαλύφθηκε» τόσο της κυβέρνησης, όπως είπε, που έφερε τη σκανδαλώδη ρύθμιση όσο και της ΝΔ, που είναι «βουτηγμένη στα σκάνδαλα της πολιτικής διαφθοράς».

«Δεν θα μπούμε σε δικολαβικά παιχνίδια», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, καταλογίζοντας υποκρισία στη ΝΔ για την αποχώρησή της από τη συζήτηση και στην κυβέρνηση ότι αποδεικνύει πως η γυναίκα του Καίσαρα φαίνεται τίμια αλλά δεν είναι τίμια. «Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ότι σε συνθήκες κυριαρχίας του καπιταλισμού και του κεφαλαίου μπορεί να αντιμετωπίζουμε τη σήψη και τη διαφθορά. Παρά τις επιφυλάξεις μας, όμως, θα την ψηφίσουμε», κατέληξε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς τόνισε ότι η προηγούμενη διάταξη δεν ήταν ούτε ηθική ούτε έντιμη ενώ εξέφρασε έντονες ενστάσεις και για τη σημερινή τροπολογία που, μεταξύ άλλων, όπως είπε, είναι άδικη ενώ την ίδια στιγμή αίρει το αξιόποινο αδίκημα όσων τυχών αποκαλυφθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ