Βουλγαρία: Συνομιλίες Πρωθυπουργού με  Ντ. Τουσκ, Ζ.Κλοντ Γιούνκερ για το μεταναστευτικό

Βουλγαρία: Συνομιλίες Πρωθυπουργού με Ντ. Τουσκ, Ζ.Κλοντ Γιούνκερ για το μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επικείμενη έκτακτη συνάντηση αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με θέμα τη μεταναστευτική

Ο κ. Μπορίσοφ επαναβεβαίωσε την προθυμία της Βουλγαρίας να συμβάλει ενεργά στη λύση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη στην από κοινού υλοποίηση των μέτρων που έχουν εγκριθεί και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις μελλοντικές συζητήσεις.

Ο κ. Μπορίσοφ συζήτησε τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον διαβεβαίωσε ότι στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα υπερασπιστεί την κοινή θέση όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση που διαμορφώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση των πρωθυπουργών, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Σόφια.

Μετά την τριμερή συνάντηση στη βουλγαρική πρωτεύουσα, στις 24 Οκτωβρίου, επισημάνθηκε ότι οι τρεις χώρες στις Βρυξέλλες θα έχουν κοινή θέση για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, ότι θα υλοποιούν ευρωπαϊκές αποφάσεις, αλλά και θα προστατεύουν τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα, όπως και ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν "ουδέτερες ζώνες" για τους πρόσφυγες, αν η Γερμανία και άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ