Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 16:00

-A +A

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 16:00
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
-A +A

Τις αμφιβολίες του για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την παρούσα βουλή εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των κυβερνητικών στελεχών που δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η συμφωνία θα κυρωθεί από την παρούσα βουλή και πρόσθεσε ότι δεν είναι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί.

«Η εικόνα που έχω για το αν θα κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντιφατική. Βλέπω ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα κυρωθεί η συμφωνία σίγουρα από την παρούσα βουλή. Εγώ δεν είμαι σίγουρος. Δεν είμαι σίγουρος γιατί βλέπω την τοποθέτηση που κάνουν και συνάδελφοι από το Ποτάμι οι οποίοι θα μπορούσαν αφού συμφωνούν με την συμφωνία να δηλώσουν καθαρά ότι θα την ψηφίσουν. Όμως η πρόθεσή τους είναι να πέσει κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, το είδαμε αυτό και στην πρόσφατη στάση τους κατά την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, παρά να ψηφιστεί η συμφωνία. Δεν κατανοώ λοιπόν την επιμονή των συντρόφων μου και στελεχών ότι θα ψηφιστεί σίγουρα η συμφωνία».

Παράλληλα, κ. Παπαδόπουλος αμφισβήτησε ακόμη και την δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να πάνε μέχρι τέλους ως κυβερνητικός συνασπισμός. «Ελπίζω να πάμε μέχρι τέλους. Είναι τόσο έντονες οι διεργασίες που προκύπτουν με αφορμή το μακεδονικό, αφού ο κυβερνητικός εταίρος δηλώνει με κάθε τρόπο πως δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα φέρει στη Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών. Σέβομαι την άποψή τους ότι θα έπρεπε με κάθε τρόπο να φτάσουμε στο τέλος της θητείας, αλλά το ένα ακυρώνει το άλλο. Αυτά βλέπω γι' αυτό και λέω ελπίζω και όχι πιστεύω».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ανέφερε: «Αισθανόμαστε στριμωγμένοι από το γεγονός ότι θέλουμε όλες μας οι αποφάσεις να είναι σε συνεννόηση με τους δανειστές και γι' αυτό το λόγο μερικές φορές λέγονται υπερβολές. Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το επιχείρημα γιατί νομίζω πως όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα μπορούν να τεκμηριώσουν ότι η ελληνική πλευρά, μια και δεν είναι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ που  καταθέσει προτάσεις νόμου, θέλει την ακύρωση του νόμου και δεν θα προχωρούσα σε αυτό το επιχείρημα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα