Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου: «Θέλει να το παίξει Σαλβίνι ή Όρμπαν, δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή»

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου: «Θέλει να το παίξει Σαλβίνι ή Όρμπαν, δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή»

Λίγες ώρες πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να στείλουν μήνυμα στον Πάνο Καμμένο, με δηλώσεις τους στη «Εφημερίδα των Συντακτών», την οποία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγορεί ότι εκπροσωπεί επιχειρηματικά συμφέροντα και δηλώνουν πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα μέτρα του, υποστηρίζοντας ότι βλάπτει τη διεθνή θέση της χώρας.

Τάσια Χριστοδουλοπούλου, Σία Αναγνωστάκη, Νίκος Φίλης και Θεοδώρα Τζάκρη εξαπολύουν δριμεία επίθεση στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, μέσα από τις σελίδες της «Εφημερίδας των Συντακτών». Οι τέσσερις βουλευτές μιλάνε με σκληρή γλώσσα και αποδοκιμάζουν ομαδικά την πολιτική συμπεριφορά του Π. Καμμένου.

Ο βουλευτής της Α Αθηνών Νίκος Φίλης δηλώνει ότι «η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του».

Η Βουλευτής Επικρατείας Τάσια Χριστοδουλοπούλου σημειώνει ότι «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο» και προσθέτει πως «το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους».

Η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι «δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί» 

Τέλος η βουλευτής Αχαϊας Σία Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι «η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών».